Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ευρωπαϊκή Αποένωση

Σύμφωνα με τον Daniel Estulin το ευρωπαϊκό σπίτι δεν ήταν ποτέ τόσο δραματικά κοντά σε έναν προαναγγελθέντα θάνατο. Εχθές μία από τις πηγές του στην ΕΚΤ του είπε ότι αμφιβάλει γιο το αν η Ευρώπη θα μπορέσει να την "βγάλει" μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Εντωμεταξύ πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν κάποιες μυστικές συναντήσεις υψηλών κλιμακίων της Federal Reserve, της ΕΚΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ που πραγματοποιήθηκαν στη νήσο Capri στην Ιταλία. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν το Plan B για την Ευρώπη. Τα πρακτικά θέτουν το ζήτημα της μελλοντικής μορφής της Ευρώπης. 

Η σειρά Α της Ευρώπης θα συνίσταται από την Γαλλία, την Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Φιλανδία, την Αυστρία και την Σουηδία. 
 
Το δεύτερο τμήμα από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία κλπ.

Το εξώφυλλο του περιοδικού Negocio της 21 Ιούνη του 2011 τιτλοφορείται "Το ΔΝΤ επισημαίνει την Ευρωπαϊκή Αποένωση". Ο υπότιτλος αναφέρει: "Η έλλειψη αποφασιστικότητας του Eurogroup εκτοξεύει τα spread των κρατικών ισπανικών τίτλων στις 275 μονάδες βάσης".

Σύμφωνα με κάποιον συμμετέχοντα στην Λέσχη Bilderberg του 2011 "η ΕΕ αντιμετωπίζει μία κρίση επιβίωσης". Αυτό που φαίνεται να ανησυχεί την Bilderberg είναι ότι η έλλειψη αποφασιστικότητας και πολιτικής θέλησης θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την ΕΕ. Όπως δήλωσε ένας οικονομικής αναλυτής της Bilderberg, "οι αγορές είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος. Οι αγορές μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο τις καλές όσο και τις κακές ειδήσεις. Αυτό που δεν αντέχουν όμως είναι η αναποφασιστικότητα, η οποία δυστυχώς είναι το μοναδικό πράγμα που είναι πανταχού παρόν. Κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως θα βγούμε από αυτό το τέλμα".

center24.blogspot.com