Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στη Γαλλία από την πρώτη τάξη οι μαθητές θα μαθαίνουν υποχρεωτικά τον εθνικό τους ύμνο...ενώ εμέις ...είμαστε ευρωπαίοι!


Στη Γαλλία από την πρώτη τάξη οι μαθητές θα μαθαίνουν υποχρεωτικά τον εθνικό τους ύμνο, τη «Μασσαλιώτιδα», με απόφαση της κυβέρνησής τους.
Εμείς οι... ξύπνιοι και... υπερπροοδευτικοί φροντίσαμε για το αντίθετο... Τα παιδιά όταν τα ρωτήσεις δεν ξέρουν τον εθνικό μας ύμνο, όταν ανακρούεται όλο και λιγότεροι στέκονται όρθιοι, η έπαρση της σημαίας στα σχολεία και η πρωινή προσευχή καταργήθηκαν για να μη γίνουν... εθνικιστές και θρησκόληπτοι.

Κόψαμε κάθε ρίζα με το χθες, αποδομήσαμε αξίες που κράτησαν ζωντανό το έθνος μας.
Φτάσανε στο σημείο καθηγητές να αλλοιώνουν την Ιστορία μας και άλλοι μετά μανίας να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες! Τις συνέπειες τις ζούμε σήμερα. 



Δεν είναι ξεκομμένη η οικονομική κρίση από την κατάρρευση ιδανικών και αξιών, που χάρη σ’ αυτά γενιές και γενιές κράτησαν όρθια τη χώρα.
Ήταν η δύναμη που μας έβγαλε ζωντανούς απ’ όλες τις περιπέτειες που πέρασε ο τόπος. Και σήμερα αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και δω. 


Ας μιμηθούμε τους... κουτόφραγκους Γάλλους... Να γίνει η αρχή της επανασύνδεσης του χθες με το αύριο... Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην πολιτική ηγεσία. Απλώνεται σε όλους τους θεσμούς. Αλλά και στον κάθε πολίτη.


«Το Παρόν»
aktines.blogspot.com