Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Πώληση πλαστών ράβδων χρυσού από τις ΗΠΑ στην Κίνα

Στις αρχές του Ιούνη δημιουργήθηκε ένα σκάνδαλο με την πώληση πλαστών ράβδων χρυσού στην Κίνα. Όταν παρεδόθησαν οι ράβδοι, η κινέζικη κυβέρνηση τις εξέτασε και διαπίστωσε ότι δεν ήταν καθαρός χρυσός. Περιείχαν βολφράμιο καλυμμένο με λεπτό στρώμα χρυσού. Αυτές οι ράβδοι είχαν παραχθεί στις ΗΠΑ και φυλάσσονταν στο Fort Knox για πολλά χρόνια. Παρελήφθησαν επί προεδρίας Clinton.

Εκείνη την εποχή είχαν παραχθεί 1.3 με 1.5 εκ. μπάρες βολφραμίου βάρους 400 ουγκιών έκαστη. Οι 640,000 από αυτές καλύφθησαν με χρυσό και στάλθησαν στο Fort Knox όπου και παρέμειναν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα οι υπόλοιπες ράβδοι βολφραμίου καλύφθησαν επίσης με χρυσό και πουλήθηκαν στην διεθνή αγορά. Το μέγεθος της απάτης του χρυσού της εποχής Clinton είναι 600δις.

Ο Dominique Strauss Kahn είχε κάνει δημόσια δήλωση στην οποία απεκάλυπτε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αποθέματα χρυσού. Αυτό μπορεί να ήταν και ένας από τους λόγους που ξέσπασε το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Ο DSK ανησύχησε σοβαρά για την έλλειψη αποθεμάτων χρυσού μετα την καθυστέρηση απόστολής 191.3 τόνων χρυσού για το ΔΝΤ που απαιτούνταν ως εναλλακτική των νομισματικών αποθεμάτων.. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο DSK έλαβε διαβεβαίωση από αξιωματούχους της CIA ότι τα αποθέματα χρυσού είχαν εξαφανιστεί.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ και της Ανάλυσης ΙΙΙ.
center24.blogspot.com