Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Μείωση αποδοχών κατά 10% ή 4ημερη αποσχόληση προτείνει η διοίκηση του ΟΤΕ


Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης πρότεινε η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το Έθνος, η πρόταση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο πακέτο μειώσεων των εννέα σημείων, το οποίο είχε ήδη αποστείλει η διοίκηση στην Ομοσπονδία Εργαζομένων προ 20ημέρου και στόχευε σε μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε μία τριετία.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιτίθενται σ' αυτή την πρόταση, υποστηρίζουν ότι η διοίκηση τούς ενημέρωσε πως, αν αποδεχτούν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, θα υπάρξει διασφάλιση των θέσεων εργασίας για δύο χρόνια.

Η επόμενη συνάντηση διοίκησης-εργαζομένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δέκα ημέρες, με την Ομοσπονδία να ετοιμάζει ήδη προτάσεις περιστολής του κόστους, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αναμένεται επιπλέον να προτείνουν μειώσεις μισθών και σε επίπεδο στελεχών του Οργανισμού, ενώ έχουν ήδη ζητήσει τη σύνταξη ισολογισμών για όλες τις θυγατρικές.
tvxs.gr