Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί το κλίμα αλλάζει -- Ποιος πληρώνει την προπαγάνδα;


Το κλίμα πάντα άλλαζε. Το λέει η Εστία του 1900, οι Κινέζοι στο Θιβέτ, οι ιστορίες με τα μαμούθ και τους παγετώνες, οι επτά πληγές του Φαραώ και το ΕΜΠ του 2011. Δυστυχώς το λένε, αλλά, φοβάμαι, σαν νέα θρησκεία καταστροφολογίας, και οι δάσκαλοι στα παιδάκια.

Αν δείτε την τρίτη σελίδα της παρουσίασης (η παραπάνω εικόνα), δείχνει πότε άρχισε να αναφέρεται η έκφραση "κλιματική αλλαγή": Άρχισε το 1975-1980, {όταν έκανε λίγο κρύο, αλλά είχαμε κάτι πολέμους και κάτι εμπάργκο πετρελαίου, και η Αμερική ανακάλυψε (ξανά) τα πουλόβερ}. Τότε, εκτός από το κρύο υπήρχε και λίγη συζήτηση για τον "πυρηνικό χειμώνα", το σκοτείνιασμα του κόσμου μετά από πυρηνικό πόλεμο, που ήταν και το άγχος της εποχής, και λίγη για τα "Όρια της Ανάπτυξης". Η θεωρία ήταν απλή, κάποτε όλα θα... τελείωναν, αυτό που την έκανε διαφορετική, ήταν ότι τότε άρχισαν να εμφανίζονται φτηνοί και προσιτοί Η/Υ που επέτρεπαν σε όποιον μάθαινε λίγη FORTRAN, να φτιάχνει μοντέλα, με πρωτόγονα αλλά εντυπωσιακά γραφικά, που να αποδεικνύουν το τέλος του κόσμου όποτε ήθελες. Το πετρέλαιο θα τέλειωνε το... 1990. Και εάν περίμενες και 1 ώρα ουρά στο βενζινάδικο, το πίστευες κιόλας.


Η έκφραση "κλιματική αλλαγή" εκτινάχτηκε το 1990, με την επανένωση των Γερμανιών και για τον Γερμανικό δάκτυλο στο θέμα έχω ξαναγράψει εδώ και εδώ, αν και την ανάμειξη του Γκορ λίγα χρόνια αργότερα δεν την έχω ψάξει... Το δια ταύτα είναι ότι η θεωρία του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου παρέμεινε θεωρία, και όσο περνάει ο καιρός και αποδεικνύεται από υπερβολή έως απάτη, τόσο ακούμε παραπάνω για αυτήν. Ο λόγος είναι η χρηματοδότηση, ωμά, απλά και ξάστερα από την "Ευρωπαϊκή Ένωση".Και ενώ οι σκεπτόμενοι, ή, κυρίως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, βλέπουν την απάτη, εάν μη τι άλλο γιατί θυμούνται τα κρύα, ή την προπαγάνδα, ένθεν και ένθεν του Ψυχρού Πολέμου, οι νεώτεροι δάσκαλοι, και κυρίως τα παιδιά, είναι εντελώς ευάλωτοι σε κάτι που είναι σαν "καλή θρησκεία", (αλλά με συγκεκριμένους εμπορικούς και οικονομικούς στόχους). Τόσο απ' ευθείας από την ΕΕ, όσο και από φαινομενικά αθώες ΜΚΟ, όπως η WWF (η Γκρηνπης έχει ξεφτιλιστεί εντελώς, πλέον), όσο και από τις ίδιες τις εταιρίες, Vestas, Iberdrola κλπ, η προπαγάνδα συνεχίζεται σε παιδιά, σε σχολεία, σε μουσεία, πάντα με διακριτική υποστήριξη από κάποιον που είναι ή που χρηματοδοτείται από Γερμανούς.Αν είστε εκπαιδευτικός, δεν μπορώ να σας πείσω να πιστέψετε εμένα, και να μην πιστέψετε την ΤΕΡΝΑ, ή την WWF, ή τον Σκάι, ή την Ζήμενς. Αλλά εγώ σας λέω ότι όλοι αυτοί, με μία, και την ίδια φωνή, σας δουλεύουν, και κρίνετε μόνοι σας. Ποιος, λέτε εσείς, πληρώνει την προπαγάνδα; Ποιος ωφελείται;

Αριστερά, με τίτλο "κλιματολόγοι" υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι για το θέμα. Έχω επίσης μαζέψει τι έχω γράψει εγώ στην ενότητα "κλιματολογία". Θα προσπαθήσω με κανέναν εκπαιδευτικό, να γράψω ένα μονοσέλιδο γενικής χρήσεως.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_1786.html
http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/12/blog-post_4849.html
http://www.promitheasblog.com/
 http://kostasedessa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου