Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πόθεν έσχες ή σκέτο ... έσχες;;; Θα μπορούσε κανείς να πει ... πόθεν αίσχος! (Διαβάστε το!)

Δόθηκαν χτες στην δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), βουλευτών, ευρωβουλευτών, τ. βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών 
και υπεύθυνων οικονομικών και πολιτικών κομμάτων.

Διαβάζω απο το site της Βουλής των Ελλήνων, τίς δηλώσεις με τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων, βο(υ)λευτών και ευρωβουλευτών και ανατριχιάζω.

Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης δεν αποτελεί “πόθεν έσχες”, αποτελεί μόνον “έσχες”.Διότι το να δηλώνεις “κάτι” ή ένα "περιουσιακό στοιχείο", ότι το έχεις στην κατοχή σου, δεν αποτελεί αυτόματα και απόδειξη, ότι το απέκτησες νόμιμα, εξ αυτού του λόγου, και ο τίτλος του “πόθεν” δηλ. απο που και πώς απεκτήθησαν τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Ο νόμος περί του “πόθεν έσχες”, είναι σαφής, αφορά την δήλωση αλλά και τόν ΕΛΕΓΧΟ της νομιμότητος απόκτησης των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων των βο(υ)λευτών, κτλ.

Αυτού του είδους η δημοσιοποίηση, είναι ντροπή για τον κοινοβουλευτικό θεσμό, είναι ομολογία πλήρους απουσίας οποιουδήποτε μηχανισμού ελέγχου και διασταυρώσεων στην χώρα μας.

Η απαίτηση του νόμου περί ελέγχου των δηλώσεων, εάν είναι ακριβής ή εάν δικαιολογούνται τα “έσχες”, απο τα εισοδήματα τών βο(υ)λευτών, τ. Βο(υ)λευτών και ευρωβουλευτών, είναι πλέον αναγκαία παρά ποτέ.


Θα αρκούσε μία δημόσια δήλωση ή μια έγγραφη δήλωση η οποία θα συνόδευε τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, του υπευθύνου της βουλής, ότι έχουν ελεγχθεί και διασταυρωθεί και είναι νομίμως υφιστάμενες και αποδεκτές απο την βουλή των Ελλήνων.

Οι δηλώσεις δεν θα έπρεπε να εξαντλούνται στο "έσχες" και να μην έχουν οποιαδήποτε σχέση με το “πόθεν”.



Αυτό το “καραγκιοζλίκι” της δημοσιοποίησης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων βο(υ)λευτών, αποτελεί μία επίφαση διαφάνειας, χωρίς καμμία αναφορά περί του ελέγχου των, της διασταύρωσής των, και της πλήρους και νόμιμης αποδοχής των, σύμφωνα με τον νόμο, εκτιμώ ότι “εκθέτει” ακόμη περισσότερο την διαδικασία “διαφάνειας” και τους υπόχρεους. ...
Διαβάζω και παρατηρώ κάποιον απο τους υπόχρεους βο(υ)λευτές, να κατέχει 23 σελίδες περιουσιακά στοιχεία και αναρωτιέμαι, πώς και απο πού τα απέκτησε, και με ποιόν νόμιμον τρόπο.

Η απόκτηση μετοχών του Ελληνικού χρηματιστηρίου δέν απαγορεύεται δια νόμου απο βο(υ)λευτές, και άν επιτρέπεται με ποιά χρήματα αγορασθήκαν και ποιά εποχή.

Διότι το σκάνδαλο του “χρηματιστηρίου” απετέλεσε “μέθοδο” με την οποίαν συνετελέσθη βίαια ανακατανομή εισοδημάτων στην Ελλάδα, και κάποιοι "επιτήδειοι" έγιναν πλούσιοι είς βάρος τών μικροεπενδυτών.
Δεν παύει όμως να αποτελεί ένα σκάνδαλο, ή αλλιώς μιά "απάτη".

Οταν λοιπόν ένας βο(υ)λευτής ή ένας υπουργός, έχει στην κατοχή του ένα χαρτοφυλάκιο σχεδόν αντίστοιχο μιάς "χρηματιστηριακής εταιρείας", θεωρώ ότι αποτελεί πρόκληση και για την βουλή και για την Ελληνική κοινωνία η δημοσιοποίησή του, χωρίς ανάλογο έλεγχο και διασταύρωση, περί της νομίμου ύπαρξής του ή όχι.
Και δεν εννοώ μόνον, εάν με νόμιμα χρήματα τα απέκτησε και εάν αντιστοιχεί η φορολογική του δήλωση με τίς αγορές των μετοχών, αλλά εννοώ ότι δεν είναι δυνατόν, ένας ο οποίος έχει την πρόσβαση σε "πληροφορίες κυβερνητικού επιπέδου" να επενδύει εκ του ασφαλούς, έναντι των “απληροφόρητων” μικροεπενδυτών, οι οποιοι απετέλεσαν και τα “κορόιδα” εν προκειμένω και τελικώς τούς εξαπατηθέντες.

Βέβαια ουδείς “νοιάστηκε” για ανθρώπους οι οποίοι έχασαν περιουσίες και ιδρώτα μιάς ολόκληρης ζωής, μιάς και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα εκείνης της εποχής “εργαζόταν” υπέρ της διαμόρφωσης “κλίματος εξαπάτησης” του ευρύτερου κοινού, με στόχο την αρπαγή του ελάχιστου πλούτου το οποίον διέθεταν.

Θεωρώ ότι "παράνομον" είναι για έναν υπουργό να “παίζει” στο χρηματιστήριο, διότι "αθεμίτως" ανταγωνίζεται τον απλό μικροεπενδυτή.Υπο αυτήν την έννοια, η πρόσβαση σε πληροφορίες και η προσφορά πληροφοριών σε αυτόν, ένεκα της θέσης του, αυτή του υπουργού, σαφώς υπερτερεί των “ιθαγενών” μικροεπενδυτών.Τώρα θα μου πείτε ότι αυτό (την ίση δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες), έπρεπε να την διασφαλίζει η πολιτεία με κανόνες και νόμους, εφαρμόζοντας την απαιτούμενη κατά το σύνταγμά μας ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.Αυτό πλέον στην χώρα μας αποτελεί όνειρον θερινής νυκτός.

Το “πόθεν έσχες”, πιάνει μια "off shore", που ένας κακόβουλος μπορεί να ισχυριστεί, ότι κάποιος πολιτικός μπορεί να έχει στην κατοχή του ή, έστω, να την χρησιμοποιεί? Όπως, για παράδειγμα, αυτό που συνέβη με τον Άκη, το πόθεν έσχες του  οποίου βρίσκεται στον Εισαγγελέα;

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που τάραξε την Ελληνκή κοινωνία την προηγούμενη δεκαετία και για το οποίο υπήρξε και "δικαστική συγκάλυψη", ήταν αυτό του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε, προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας παράλληλα “ψευδή εικόνα” για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας.
Ενώ συγχρόνως με νόμο τζογάρονται στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων. Ώσπου στις 23 Σεπτεμβρίου 1999 έσκασε η φούσκα. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μια νύχτα 100 δισεκατομύρια ευρώ περίπου (χρήματα που διέθεταν οι μικροεπενδυτές) να αλλάξουν "χέρια" και να καταλήξουν σε λίγους επιτήδιους μεγαλοκεφαλαιούχους.


Σήμερα αυτό είναι πρόδηλα προκλητικό, εξ’αιτίας του θράσσους ορισμένων να δηλώνουν ώς “νομίμως αποκτηθείσα” αυτήν την περιουσία.

Κανένας πολιτικός που προέτρεψε το λαό να επενδύσει τις οικονομίες του ή και που σε πολλές περιπτώσεις έβγαλε τεράστια κέρδη (λόγω της πληροφόρισης εκ των έσω) δεν τιμωρήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε η πολιτική σκηνή ή αλλιώς η άρχουσα πολιτική "νομεκλατούρα" στούς Ελληνες πολίτες.

1) «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο έχουν αξία» (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

2) «Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... θα αναδείξουν με την ψήφο τους, με την ετυμηγορία τους το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και θα δώσουν μια νέα νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και θα είναι η εγγύηση για τα κεκτημένα τους, αλλά και για τις προσδοκίες τους» (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

3) «Το Χρηματιστήριο αποτελεί και ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν επενδύσει και επενδύουν στο Χρηματιστήριο» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

4) «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1993 μετέτρεψε το Χρηματιστήριο από περιθωριακό οικονομικό θεσμό σε μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

5) «Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

6) «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι` αυτό... θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

7) «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά για όλους τους Ελληνες. Είναι υπαρκτά και για τους επενδυτές... όλοι γνωρίζουν σ` αυτές τις εκλογές τι διακυβεύεται» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

8) «Η υγιής πορεία της οικονομίας επέτρεψε στο Χρηματιστήριο να αποκτήσει τη θέση που έχει και σε άλλες προηγμένες χώρες» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

9) «Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... λέει ΝΑΙ στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στην ανάπτυξη. Ολοι αυτοί σκέφτονται, συγκρίνουν, αποφασίζουν και ψηφίζουν στις 13 Ιουνίου» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

10) «Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών ξέρουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για τα κεκτημένα τους, όσο και για τις προσδοκίες τους» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

11) «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει». (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).
12) «Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας... είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία». (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).

13) «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα - δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβρης `99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).

«Είναι θέμα δικής τους ευθύνης» δηλ. των απληροφόρητων και εμπαιζόμενων μικροεπενδυτών, έλεγε τότε ο κ. Ρέππας.

Ο δε κ. Κ.Καραμανλής δήλωνε “εγγυούμαστε απόλυτα για μια διαρκώς ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου απο τις 10 Απρίλη 2000".

Απο άρθρο της “ελευθεροτυπίας” της 16/06/2005 μεταφέρω τις δηλώσεις κάποιων έκ των σημερινών βο(υ)λευτών, οι οποίοι σήμερα δηλώνουν κάτοχοι μετοχών, αντίστοιχων μιάς χρηματιστηριακής εταιρείας, ενώ τότε δήλωναν ότι είναι της “γυναίκας” τους.Πώς τις αποκτήσατε κύριοι? Απο τίς Βρυξέλλες ;

* Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς για το θέμα μάς απάντησε λακωνικά ότι τα περίπου 550 εκατ. τα οποία εμφανίζεται να έχει κερδίσει με τη σύζυγό του Σοφία είναι «μετοχές που πουλήσαμε από οικογενειακές επιχειρήσεις».

* Ο παλιός πολιτικός, θείος του πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής, που εισήλθε στη Βουλή πριν από λίγο καιρό με απόφαση του Εκλογοδικείου, μαζί με τη σύζυγό του Νίκη φέρονται από τους κερδισμένους της χρηματιστηριακής συναλλαγής. Τα κέρδη τους ανέρχονται στα 529 εκατ. δρχ. Για το θέμα δήλωσε:

«Η χρηματιστηριακή πράξη ήταν μία και μόνη. Αφορούσε μεταβίβαση πακέτου μετοχών της Τράπεζας Εργασίας, το οποίο η σύζυγός μου είχε αποκτήσει από τον πατέρα της Κωνσταντίνο Διαμαντή, επιχειρηματία. Η απόκτηση των παραπάνω μετοχών είχε πραγματοποιηθεί από τον αείμνηστο πεθερό μου κατά το χρόνο ίδρυσης της Τράπεζας Εργασίας τη δεκαετία του 1970. Συνεπώς τα παραπάνω γεγονότα καθιστούν σαφές ότι ούτε η σύζυγός μου ούτε και εγώ συμμετείχαμε ποτέ σε "χρηματιστηριακά παιχνίδια"».

* Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος φέρεται ως νικητής στο παιχνίδι της Σοφοκλέους. Με αρχικό κεφάλαιο 18,7 εκατ. δρχ. και επενδύοντας επιπλέον 63,8 εκατ. δρχ., βρέθηκε με κέρδη περίπου 614 εκατ. δρχ. Ο κ. Καμμένος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:
«Από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου όχι μόνο έχασα το κεφάλαιο που είχα επενδύσει, αλλά δύο φορές τόσα.

Τα αναφερόμενα ως κέρδη στη δήλωση του "πόθεν έσχες" αφορούν επενδύσεις της πρώην συζύγου μου. Καλό θα ήταν να ανατρέξει κανείς στην σημερινή δήλωση κατοχής μετοχών του κ. Σηφουνάκη.

Καμία οικονομική διαχείριση ούτε απολαβή είχα απ` αυτά τα κέρδη. Απλώς δηλώθηκαν γιατί η δήλωση του "πόθεν έσχες" ήταν κοινή».
* Από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος φέρεται ότι κέρδισε μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Δασκαλαντωνάκη 900 εκατ. δρχ., μας είπε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι του 1999 και έχουν σχέση με περιουσιακά στοιχεία της κ. Δασκαλαντωνάκη, με την οποία παντρεύτηκε δυο χρόνια μετά:

«Δεν είμαι κερδισμένος του Χρηματιστηρίου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι είμαι σίγουρα "χαμένος", μόνο και μόνο επειδή η σύζυγός μου είναι επιχειρηματίας και είχε χαρτοφυλάκιο μετοχών. Με λυπεί ο τρόπος με τον οποίο παρερμηνεύονται κάποια ολοκάθαρα στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται ακόμα πιο λυπηρό επειδή συγχέει την πολιτική δραστηριότητα με τις επιχειρηματικές επιδόσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».Έχει ενδιαφέρον να δείτε τι δηλώνει σήμερα (2009) ο κ.Σηφουνάκης (http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis-Oikonomikou-Etous-2010-Chrisi-2009) για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα περί της αληθείας και του ψεύδους.

* Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Σκουλαρίκης εμφανίζεται να έπαιξε στο Χρηματιστήριο μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική και να αποκόμισε κέρδη 252 εκατ. δρχ.
Ο ίδιος μιλώντας στην «Ε» υποστήριξε ότι άρχισε να παίζει στο Χρηματιστήριο από το 1996 και όχι από το 1999 και ότι οι πρώτες μετοχές που είχε αγοράσει ήταν του ΟΤΕ.

«Δεν νομίζω ότι επειδή έπαιξα και εγώ κατά το παρελθόν στο Χρηματιστήριο αποτελεί κάτι μεμπτό ή κάποιο αδίκημα»
, δήλωσε ο κ. Σκουλαρίκης και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα που χρησιμοποίησα στο Χρηματιστήριο ήταν το ποσό των αναδρομικών που λάβαμε ως βουλευτές. Εγώ πήρα θυμάμαι 40 εκατ. και αυτά σε πρώτη φάση τα επένδυσα σε ρέπος. Μετά την προτροπή της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία είχα την κατάθεσή μου, χρησιμοποίησα αυτό το ποσό στο Χρηματιστήριο. Δεν έπαιξα όπως λέγεται 150 εκατ. δρχ., έπαιξα τα χρήματα από τα αναδρομικά».

Τα οποία ήταν πόσα ;;;

Ο πρώην βουλευτής ανέφερε επίσης ότι «δεν ήταν καθημερινός παίκτης, αλλά επειδή έχτιζε ένα σπίτι στην Αρχαία Ολυμπία θέλησε να αξιοποιήσει κάπως τα χρήματά του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δαπάνες του σπιτιού του».

Σήμερα, όπως δήλωσε, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το Χρηματιστήριο και όλα του τα χρήματα είναι 10.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

* Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μανίκας, φέρεται να αγόρασε μετοχές αξίας 40,9 εκατ. δρχ. αποκομίζοντας κέρδη 36,6 εκατ. δρχ. Ο κ. Μανίκας μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι «αποκαταστάθηκε η αλήθεια, μια αλήθεια, η οποία ήταν γνωστή».

«Τώρα βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι τότε παίχτηκε ένα θέατρο, ένα πολιτικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι με συμμετοχή πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών κύκλων, που ο καθένας είχε μια σκοπιμότητα και ένα στόχο. Αυτοί οι κύκλοι, ανήθικοι και ανερυθρίαστοι δεν διστάζουν να προβούν σε ανθρωποθυσίες», τόνισε ο κ. Μανίκας, ενώ σε ερώτηση ότι εκείνη την περίοδο κατηγορείτο πως από τη θέση που είχε ενδεχομένως να διέθετε εσωτερική πληροφόρηση, ο πρώην βουλευτής απάντησε:

«Εκείνη την περίοδο ήμουν βουλευτής, δεν ήμουν υπουργός. Ενας άνθρωπος, ο οποίος διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση εσείς φαντάζεστε ότι θα επένδυε 40 εκατ. δρχ. και θα κέρδιζε 35;» (ερωτ. αρθρογράφου) Δηλαδή κ. Μανίκα οι υπουργοί έχουν μετά βεβαιότητος εσωτερική πληροφόρηση ????? Δεν είναι παράνομο αυτό ;;;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β` Πειραιώς, γυναικολόγος Δημήτρης Λιντζέρης, εμφανίζεται από τους χαμένους της χρηματιστηριακής συναλλαγής, αφού το χαρτοφυλάκιό του, ύψους 936,8 εκατ. δρχ., υποβαθμίστηκε κατά 444.624.468 δραχμές. Ο ίδιος σε δήλωση τονίζει:

«Δεν έχασα στο Χρηματιστήριο γιατί ποτέ δεν έπαιξα. Η παρουσίαση των στοιχείων του αναδρομικού ελέγχου "πόθεν έσχες" που εμπεριέχει και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών, όσον με αφορά δεν αποδίδουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι:

1. Δεν έχασα 500 εκατ. δρχ. γιατί δεν διέθετα ποτέ αυτό το ποσό.

2. Δεκαπέντε χρόνια πριν εκλεγώ βουλευτής, μαζί με άλλους συναδέλφους μου, γιατρούς γυναικολόγους, ιδρύσαμε την εταιρεία ΙΑΣΩ και συνεισφέραμε όλοι μας για την κατασκευή και λειτουργία του ομώνυμου μαιευτηρίου. Τα χρήματα αυτά ήταν προϊόν της εργασίας μου ως μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου. Οταν το μαιευτήριο ΙΑΣΩ εισήχθη το 2000 στο Χ.Α. η μετοχή του απέκτησε αξία πολλαπλάσια του αρχικού κεφαλαίου.

3. Τότε, πούλησα μικρό αριθμό μετοχών για κάλυψη οικονομικών αναγκών μου.

4. Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσα να κερδίσω το πόσο που αναφέρεται ως απώλεια αν πουλούσα το 2000 το σύνολο των μετοχών μου. Δεν συμμετείχα όμως σε χρηματιστηριακά παιχνίδια.
Θέση μου είναι ότι όλοι οι βουλευτές δεν πρέπει να συμμετέχουν σε χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αυτό έπραξα.

Σημειωτέον ότι δεν είχα ουδεμία συναλλαγή ή αγοροπωλησία άλλων μετοχών. Προκειμένου να μην υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιου είδους παρεξηγήσεις, γνωστοποιώ ότι οι εν λόγω μετοχές μου θα μεταβιβαστούν στην κόρη μου». Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, οποίος φέρεται να έχασε κατά τη συναλλαγή του με το Χρηματιστήριο 67.891.137 δραχμές δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Σε παλιές καλές δραχμές και όχι φυσικά σε δολάρια, μετριούνται τα κέρδη του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροζάκη από τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο.

Για να μην αναρωτιούνται κάποιοι γιατί “θάφτηκε” το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου απο υπερκομματική “ευαισθησία”.

Σήμερα τα “λάφυρα” του σκανδάλου του χρηματιστηρίου, δηλώνονται ως “νόμιμα” περιουσιακά στοιχεία, και η βουλή των Ελλήνων επαναπάυεται στην απλή αποδοχή της δήλωσης, χωρίς έλεγχο, χωρίς διασταύρωση του τρόπου απόκτησής των.

“Πόθεν έσχες” κύριοι, όχι σκέτο ... “έσχες”.



Λάζαρος Ελευθεριάδης - aegeantimes.gr 
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου