Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Παπουτσής: Ο φράκτης στον Έβρο προχωρά με κονδύλια δημόσιων επενδύσεων

Προχωρεί ο φράκτης στην Έβρο και το σχετικό κονδύλι θα αντληθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο των διατάξεων που αφορούν τις αρχές που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του....
Πολίτη, «η ανησυχία της Ευρώπης είναι μήπως θελήσουν και άλλα κράτη με μεγάλα σύνορα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση να κάνουν το ίδιο και να δημιουργήσουν φράχτες», αιτιολογώντας έτσι και την απόφαση της να ην χορηγήσει σχετικά κονδύλια.

Ακόμα, σχολιάζοντας την διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αναλαμβάνει πλέον την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η γενική γραμματεία Ασφάλειας δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν αναλάβει και αφού είχε καταργηθεί το αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.
«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ούτε διαχειριζόμαστε το υπουργείο ως τσιφλίκι μας. Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Βουλή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής έδωσε την ίδια απάντηση και στο θέμα μετεγκατάστασης των πολιτικών υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας από το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη στο Πειραιά, στο οποίο αντιδρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης.
«Όλη η συζήτηση για την μετεγκατάσταση του κτιρίου δεν είναι προσωπικό βίτσιο, ούτε εμένα, ούτε του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα. Είναι θέμα νόμων τους οποίους υλοποιούμε αλλά και θέμα ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.
http://briefingnews.gr/
ksipnistere.blogspot.com

(Σχόλιο blogger...Λοιπόν νεοέλληνα...πιθανώς και πάλι θα πληρώσεις εσύ ''τα άθλια τούβλα'' που θα χτίσουν φράχτες οικοπεδοποιώντας τον Εβρο για λογαριασμό των πολυεθνικών και των ειδικών οικονομικών ζωνών τους που θα σε μαντρώσουν.)