Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΟΨΑΝ ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ… ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Σε περικοπές του πρωθυπουργικού και των υπουργικών μισθών κατά περίπου 36% προχώρησε η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης «απαντώντας» στη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τις υψηλές αποδοχές των κυβερνητικών στελεχών, την ίδια στιγμή που πολλοί πολίτες διαμαρτύρονται για τις εισοδηματικές ανισότητες και την αύξηση των τιμών για στέγαση, μεταφορές και άλλες βασικές ανάγκες διαβίωσης.
Ο Λι κερδίζει ετησίως περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (1,8 εκατομμύριο ευρώ), όμως θα πρέπει να μειώσει το ποσό αυτό στα 2,2 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (1,3 εκατομμύριο ευρώ), αναφέρει μια επιτροπή επανεξέτασης, η οποία διορίσθηκε πέρυσι από τον Λι, στις συστάσεις της που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.






Παρά τη μείωση, ο μισθός του Λι θα εξακολουθήσει να είναι τριπλάσιος αυτού του επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, ο οποίος είναι δεύτερος στον κατάλογο των πιο καλοπληρωμένων πολιτικών ηγετών του κόσμου και κερδίζει περίπου 550.000 δολάρια (420.000 ευρώ) το χρόνο.
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ λαμβάνει περίπου 480.000 δολάρια Αυστραλίας (380.000 ευρώ) το χρόνο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αμείβεται με περίπου 400.000 δολάρια.
Ο ετήσιος μισθός των υπουργών θα ξεκινάει από το 1,1 εκατομμύριο δολάρια Σιγκαπούρης (656.000 ευρώ), θα μειωθεί δηλαδή κατά 37%.
πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου