Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

150.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι έως το 2015

Τη δέσμευση προς την Τρόικα για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο κ. Ρέππας εστίασε για ακόμη μια φορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα περιλαμβάνει γραπτά τεστ και προφορικές συνεντεύξεις και θα εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, όπου επεσήμανε ότι «έπεσε ένα ταμπού για την εργασιακή υπερπροστασία στο δημόσιο» και ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτή η πολιτική για ένα νέο κύκλο».


Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI ο κ. Ρέππας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα έχει αίσιο τέλος και συμπλήρωσε ότι τα μηνύματα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις είναι θετικά.
Στη συνέχεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατήρησε ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν τα επαγγέλματα.
Υποστήριξε ακόμη ότι αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική μονομερώς, με περιοριστικά μέτρα -νέους φόρους και μειώσεις μισθών συντάξεων- θα οδηγούμεθα όλο και σε βαθύτερη ύφεση και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται πολιτική με αναπτυξιακό σκέλος.

Παράλληλα, είπε ότι οι δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου δεν αφορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και υποστήριξε ότι έγιναν ερμηνείες των λεγόμενών του στο πλαίσιο «σκοπιμότητας και μικροκομματικής διαχείρισης των πληροφοριών». «Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι η κατάληξη μιας περιόδου πολλών χρόνων», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και το αίτημα διαβίβασης στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τέως πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι είναι ντροπή κάποιοι να θέλουν να απομακρύνουν από την πολιτική ζωή το Γιώργο Παπανδρέου και ότι η συζήτηση αυτή φτάνει στα όρια της προδοσίας.
Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει την έρευνα, επισημαίνοντας πως «δεν φοβηθήκαμε τις έρευνες που πλήττουν στελέχη και του δικού μας χώρου».
 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου