Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χαρίζουν πάνω από 35.000.000 € σε εργολάβους

Με τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή καταργούν τον, ήδη υπό εκκαθάριση Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 97, τρείς μήνες πριν τη διεξαγωγή της Δίκης που θα κρίνει αν το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει τελικά τις (κυριολεκτικά κάλπικες) απαιτήσεις, ύψους 20 εκ. € (με τους τόκους πάνω από 35 εκ.€) κάποιων εργολάβων της Πολιτιστικής οι οποίοι, αφού σκύλεψαν έναν Οργανισμό πού ιδρύθηκε για να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, ζητούν
και πανοπροίκια από το καταχρεωμένο Ελληνικό Δημόσιο, αυτοί που αποτελούν μέρος των πρωταίτιων για το χάλι στο οποίο βρίσκεται σήμερα Αυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι μέλη της παλαιάς Διοίκησης βούτηξαν (σύμφωνα με την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, που διενεργήθηκε) από το Ταμείο του Οργανισμού 600.000 € τα οποία καλούνται τώρα να επιστρέψουν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ύστερα από σχετικές ενέργειες της σημερινής Διοίκησης του Οργανισμού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η σημερινή Διοίκηση του Οργανισμού έχει κερδίσει με διαστικές αποφάσεις, απαιτήσεις τρίτων (Εργολάβων πάντα) συνολικού ύψους 19 εκ. €.
Παράλληλα, με εξωδικαστικές της ενέργειες ανάγκασε (κυρίως εργολάβους) να παραιτηθούν από αξιώσεις τους ύψους 20 εκ. € περίπου.

Κέρδισε όλες τις Δικαστικές υποθέσεις, δεν έχασε ούτε μία. Και τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουν ορισμένοι από αυτούς που έφεραν τον τόπο στο σημερινό του χάλι, φορτώνουν στο Ελληνικό Δημόσιο τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις κάλπικες απαιτήσεις ορισμένων μεγαλοεργολάβων.

Με πιο απλά λόγια το Δημόσιο θα αναλάβει όλες τις Υποχρεώσεις του Οργανισμού και θα τις πληρώσει, ενώ μέχρι τώρα ο Οργανισμός διεκδικούσε το δίκιο του να μην πληρώσει κάλπικες απαιτήσεις.

Και επιπλέον, με την υπό ψήφιση κατάργηση του Οργανισμού, το Δημόσιο χαρίζει τις τελεσίδικα επιδικασθείσες απαιτήσεις του (600.000 €) σε βάρος μελών της προηγούμενης Διοίκησης, διότι δεν έχει πλέον τρόπους και μέσα να τις εισπράξει.

Σημειώνουμε ότι η σημερινή Διοίκηση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη αυτών των απαιτήσεων (προσημειώσεις υποθήκης και δικαστικές μεσεγγυήσεις σε διαμερίσματα και οικόπεδα).

Ίσως ορισμένοι διερωτηθούν γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα η εκκαθάριση του Οργανισμού « Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη». Όμως είναι γνωστό ότι αν καταθέσεις σήμερα μία αγωγή, η πρώτη δικάσιμος θα οριστεί το συντομότερο σε ένα χρόνο. Κατά την πρώτη δικάσιμο είναι πάρα πολύ εύκολο, σχεδόν κανόνας μία αναβολή, η οποία θα ορισθεί για μετά ένα χρόνο ακόμη. Στη δεύτερη δικάσιμο η αναβολή είναι ακόμη πολύ πιθανή, αν και πιο δύσκολη, για ένα χρόνο ακόμη. Στην τρίτη δικάσιμο, ο αντίδικος απαιτητής του Ελληνικού Δημοσίου, αν δεν τον βολεύουν οι περιστάσεις έχει το δικαίωμα να αποσύρει το δικόγραφο και να το επαναφέρει σε έξι μήνες, οπότε ξεκινάμε πάλι από την αρχή και έναρξη νέας τριετίας, δηλ. έξι χρόνια για να δικασθεί σε πρώτο βαθμό μία υπόθεση αστικής διαφοράς. Και έπεται συνέχεια, ακόμη ένας χρόνος για το Εφετείο και υπάρχει και ο Αρειος Πάγος. Μη μου πείτε ότι δεν έχουν δίκιο οι Τροϊκανοί που έβαλαν χέρι στη Δικαιοσύνη.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι τέτοιες δικονομικές πρακτικές χρησιμοποίησαν και οι αντίδικοι του Δημοσίου, δηλ. οι μεγαλοεργολάβοι, για να μην έχει εκδικασθεί η υπόθεση τους ύστερα από τόσα χρόνια περιμένοντας τις μεγάλες πολιτικές αλλαγές για να εκτελέσουν το Ελληνικό Δημόσιο και να του φάνε 35 εκ. € μαζί με τους τόκους, φυσικά. Και ξέρετε ποιοι είναι αυτοί οι μεγαλοεργολάβοι; Είναι αυτοί που μαζί με άλλους όμοιους τους, κατά την διαγωνιστική περίοδο για τα έργα που θα αναλάμβανε να κατασκευάσει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ασκούσαν παρελκυστική πολιτική, ώστε να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να μην είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες εμπρόθεσμα και συνεπώς τα έργα αυτά να τα αναλάβουν, όπως και έγινε τελικά, με απ’ ευθείας ανάθεση και φουσκωμένα, μάλλον παραφουσκωμένα, στην τιμή τους.

Και το χειρότερο πολλά από τα έργα αυτά, ενώ είχαν ενταχθεί να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, απεντάχθηκαν γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και χρηματοδοτήθηκαν τελικά από το Κρατικό Προϋπολογισμό. Τα πλήρωσε δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος, αυτός που σήμερα τον χαρατσώνουν για να πληρώσει τα βερεσέδια που κάποιοι τέτοιοι δημιούργησαν.
Περιμένουμε την αντίδραση του υπουργού κ. Γερουλάνου και στην συνέχεια θα δημοσιοποιήσουμε ονόματα και διευθύνσεις.
Α.Α.
 http://filotimia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου