Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις φωτιά στην ΔΕΗ που μόνο 9,2% δεν είναι! - Φωτιά και στο νυκτερινό


Τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2012 ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής....
   
Από 9% έως 12,1% κλιμακώνονται οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου (η μεσοσταθμική αύξηση είναι 9,2%).

Στο νυχτερινό ρεύμα αντίστοιχα οι αυξήσεις κυμαίνονται από 9% έως 11,6%, ενώ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων «παγώνουν» για το 2012.

Στις εμπορικές-βιομηχανικές χρήσεις οι ανατιμήσεις κυμαίνονται από 6,9% έως 9,4%, στο αγροτικό ρεύμα φτάνουν στο 8,9%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση (14,9 %) έγινε στο τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών.


Αυτά προκύπτουν από τις σημερινές ανακοινώσεις της ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια που ισχύουν από την αρχή του έτους, ύστερα από τη σχετική έγκριση του ΥΠΕΚΑ. Εκκρεμεί η ανακοίνωση των αναλυτικών τιμολογίων, δηλαδή οι χρεώσεις ανά κιλοβατώρα ανάλογα με το ύψος και την κατηγορία κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αναπροσαρμογές έγιναν λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, αφετέρου τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ σημειώνει επίσης ότι οι αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα είναι υψηλότερες για τις μεγάλες καταναλώσεις (πάνω από 3.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο), οι οποίες τιμολογούνται κατά 54% ακριβότερα σε σχέση με τις χαμηλότερες (κάτω από 800 kwh).

Ακολουθεί Πίνακας με το Μέσο Τιμολόγιο ανά κατηγορία τιμολογίων ΔΕΗ Χαμηλής Τάσης και τη μεταβολή του σε σχέση με το 2011:
 http://soukarat.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου