Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην σύγχρονη Γερμανία



[συμπληρωμένο με συνδέσμους και σχόλια]

Ομολογώ ότι δίσταζα πριν ένα χρόνο,  τον περασμένο Φεβρουάριο, να αποκαλέσω την σκευωρία της Πράσινης Ανάπτυξης "Γερμανικό πλάνο", αν και όλο μαζί έδενε (και εξακολουθεί και φαίνεται τόσο καλά δεμένο που δεν έχω πια αμφιβολίες).

e-φίλος στον Καναδά παρουσιάζει το βιβλίο του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της North Carolina Greensboro, William T. Markham με τίτλο Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην Σύγχρονη Γερμανία.

Σε περίληψη, το βιβλίο λέει ότι:

Η Γερμανία οδηγεί την εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή.

Οι διεθνείς οικολογικές οργανώσεις (WWF, Birdlife International κλπ) ελέγχονται από τα Γερμανικά παραρτήματά τους.

Ενώ οι Γερμανικές οικολογικές οργανώσεις παριστάνουν ότι είναι λαϊκά κινήματα, στην πραγματικότητα είναι καθοδηγούμενες γραφειοκρατίες κυνικών και καλοπληρωμένων επαγγελματιών που συνεργάζονται με κρατικές και εταιρικές ελίτ.

Η Γερμανική Greenpeace  έχει μισό εκατομμύριο μέλη, αλλά το Διοικητικό της Συμβούλιο εκλέγεται από μόνο 40 άτομα. Η WWF Γερμανίας έχει ένα αυτοεκλεγόμενο ΔΣ και μηδενική εσωτερική "δημοκρατία".

Οι Ενώσεις για την Πατρίδα και το Περιβάλλον και την Προστασία της Φύσης ήταν αντιδραστική πριν το Γ' Ράϊχ, και μέλη των Ναζί κατά την διάρκεια του Γ' Ράϊχ. Περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 τοπικούς Ομίλους και είναι πανταχού παρούσες οικολογικές οργανώσεις.

Για τον καθηγ. Markham ήταν έκπληξη ότι κάτω από την επιφάνεια 9.000 οικολογικών οργανώσεων είναι βασικά το Νεοναζιστικό κίνημα, που κατά τον Markham είναι σε θέση να ελέγξει όλο το οικολογικό κίνημα.

Ο προϋπολογισμός του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι μόνο €1,5-2 δις, αλλά συντονίζει συνολικά €12 δις (και δεν περιλαμβάνει τους προϋπολογισμούς των Lander. Η επιρροή και η προπαγάνδα σε Γερμανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχει καν καταμετρηθεί.  Τα αμιγώς Γερμανικά κονδύλια έχουν υπερπολλαπλασιασθεί σε επίπεδο ΕΕ. Και τα τελευταία 5 χρόνια κάπως εξαφανίζεται και το τελευταίο οχυρό της Ελεύθερης Αγοράς, το FDP.

Επισκόπηση του βιβλίου στα Google books.

Δείτε και την Telegraph για παρεμφερές θέμα.

Το πῶς ή Ζήμενς και οι θυγατρικές της, η Deutsche Bank, οι εταιρείες ΑΠΕ, και μέλη του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου έχουν διαβρώσει Ιδρύματα, Μουσεία, ελληνικές οικολογικές οργανώσεις, και δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχω πάρει μία πρόχειρη γεύση. Το τι έχουν κάνει στην Ελληνική Πολιτική, όλοι μας, νομίζω, το έχουμε εμπεδώσει.  Η οποιαδήποτε ιδεολογία, ενδιαφέρουσα ή όχι, με αφήνει αδιάφορο. Η επίκληση όμως ιδεολογιών για οικονομική, και όχι μόνο, καταπίεση με ζορίζει (και δεν ζορίζει μόνο εμένα).

Και να εξηγηθώ σε ένα πράγμα: Το ότι το Πράσινο Πλάνο είναι "Γερμανικό", δεν σημαίνει ότι επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί (π.χ. οι Helmut Kohl και Helmut Schmidtκαι επιστήμονες δεν έχουν διαμαρτυρηθεί ή χλευάσει την Πράσινη Ανάπτυξη, τις ΑΠΕ σαν σοβαρή ενεργειακή επιλογή, και το ανθρωπογενές της όποιας κλιματικής αλλαγής...

Προσέθεσα (για να μην ψάχνω να τα βρώ αργότερα) τα εξής:

Οι προωθητές της Μεγάλης Μετάλλαξης: Institute for Advanced Study in the Humanities in Essen (KWI), Stiftung Mercator, The Potsdam Institute for Climate Impact Research, Wuppertal Institute for Climate, Environment and Energy.


Για τις "περίεργες" απόψεις του Hans Schellnhuber, του Potsdam, Institute έγραψε και ο P. Gosselin στο NoTricksZone.  Την υπενθύμιση ότι μερικές πτυχές της επανάστασης των Μπολσεβίκων τις αγόρασαν οι άνθρωποι του Κάϊζερ, την έβαλα εγώ.  Οι Κάϊζερ του κόσμου είναι περαστικοί. Οι συντονιστές και οι χρηματοδότες όλων αυτών των μεταλλάξεων, ΔΕΝ έχουν αλλάξει.

Για την μετα-ψυχροπολεμική και νεο-δικτατορική προσέγγιση της "Δύσης" (ποιάς Δύσης;) μέσω ΜΚΟ, στο "Dictatorships of virtue? States, NGOs, and the imposition of democratic values".

Στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, ο Kaymakchalan (και άλλοι) επιβεβαίωσε τις δημοκρατικές" και προπαγανδιστικές πρακτικές των οικολογικών ΜΚΟ στην Ελλάδα, και τα emails που παίρνω για τα έργα και ημέρες της "αθώας" WWF στην Ελλάδα θέλουν ολόκληρη μέρα για να τα επεξεργαστώ (αλλά θα το κάνω). Την εικόνα της WWF την πήρα από εδώ.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου