Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι Γερμανοί ζητούν να οριστεί «Ευρωπαίος κυβερνήτης» στην Ελλάδα

Δηλώσεις που προκαλούν ανατριχίλα και υποσκάπτουν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα , από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία Βόλκερ Κάουντερ.
Οι Γερμανοί ζητούν να οριστεί «Ευρωπαίος κυβερνήτης» στην Ελλάδα«Δεν μπορούμε να δίνουμε πάντα μόνο χρήματα, χωρίς να αλλάζει κάτι. Πρέπει να τους καταστεί σαφές ότι: Χρήματα θα υπάρξουν μόνον, αν η χώρα διοικηθεί αυστηράεν ανάγκη μέχρι και με έναν κρατικό επίτροπο, ο οποίος θα οριστεί από την ΕΕ ή τα κράτη της Ευρωζώνης», δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel ο γερμανός πολιτικός αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του γερμανού βουλευτή και εξέχοντος στελέχους του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ αναζωπυρώνουν το «πολεμικό κλίμα» εναντίον της Ελλάδας εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το δεύτερο δανειακό πακέτο για τη χώρα.

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει στην εφαρμογή των διοικητικών, δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.
«Η Ελλάδα παλεύει ενάντια στη χρεοκοπία, αλλά στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τη χώρα – παραβάτη του χρέους. Παρόλα τα πακέτα βοήθειας προφανώς πολύ λίγα πράγματα έχουν κατά βάση βελτιωθεί στη χώρα» ανέφερε ο Βόλκερ Κάουντερ.

«Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη (…) Όμως αν η Ελλάδα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός, ενώ δεν ξέχασε να τονίσει αυτό που εδώ και δύο χρόνια ακούγεται από τα χείλη των στελεχών του κόμματος της κ. Μέρκελ:«Η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί» ….
Όπως και η καγκελάριος έτσι και ο κ.Κάουντερ απορρίπτει τα αιτήματα για ενίσχυση του σχεδιαζόμενου ΕΜΣ. «Στην Ευρώπη δεν πρέπει να θέτουμε συνέχεια υπό αμφισβήτηση, μετά από λίγες εβδομάδες, τις θέσεις που έχουμε ήδη συμφωνήσει», δηλώνει και προειδοποιεί: «Κάτι τέτοιο δεν φέρνει ηρεμία στις αγορές». Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει αύξηση του αποθεματικού του ΕΜΣ κάποια στιγμή αργότερα.

Για τον συγκεκριμένο πολιτικό και επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως έχει ήδη έρθει στην επικαιρότητα πολλές φορές για τις δηλώσεις του, όπως για παράδειγμα όταν είχε δηλώσει στα τέλη του 2011: «Τώρα η Ευρώπη μιλάει γερμανικά»….
Δείγμα ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την κατεύθυνσή του , αν δεν θέλει να μετατραπεί σύντομα σε ακροδεξιό κόμμα με περίσσευμα εθνικισμού.
 http://www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου