Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ...Οι Ρώσοι...οι Βρετανοί...και το Ιράν

 Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για άνευ προηγουμένου σε κλίμακα κοινές ασκήσεις Αεράμυνας. Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή Στρατιωτική Διοίκηση οι ασκήσεις θα διεξαχθούν τις προσεχείς βδομάδες υπό την κωδικοποιημένη ονομασία «Σκληρή πρόκληση 12».
Όπως προβλέπεται, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα δοκιμαστεί το εκσυγχρονισμένο σύστημα Αεράμυνας «Χετσ-3» (Βέλος 3), που προορίζεται για την αναχαίτιση των βαλλιστικών πυραύλων στη στρατόσφαιρα. Οι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι τα γυμνάσια είχαν σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό και δεν συνδέονται με τα τρέχοντα γεγονότα, συγκεκριμένα, με τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές στο Ιράν.


Οι Ρώσοι πλησιάζουν στο λιμάνι της Ταρτούς

Τα πλοία του συγκροτήματος του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, τα οποία ευρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, πήραν κατεύθυνση προς το συριακό λιμάνι Tartous, που αποτελεί βάσει υλικοτεχνικής εξασφάλισης του Ρωσικού Στόλου. Σύμφωνα με τα υπολογισμένα δεδομένα, τα σκάφη πρέπει να καταπλεύσουν στο λιμάνι στις 7 Ιανουαρίου. Όπως προγραμματίζεται, στο λιμάνι Tartous θα εισπλεύσει το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος «Ναύαρχος Τσαμπανένκο», καθώς και το σκάφος της ακτοφυλακής «Γιαροσλάβ Μούντρι». Τα πλοία θα παραμείνουν στη Συρία μερικές μέρες.
 

Το αντιτορπιλικό-καμάρι του στόλου στέλνουν οι Βρετανοί στη πρώτη του αποστολή στο Ιράν

 Το αντιτορπιλικό Daring ετοιμάζουν να στείλουν οι Βρετανοί στον Κόλπο και θεωρούν ότι η παρουσία του θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ιράν.

Είναι η πρώτη του αποστολή! Εντάχθηκε στο βρετανικό ναυτικό το 2010, ωστόσο κατά καιρούς αντιμετώπισε διάφορα τεχνικά προβλήματα, αφού θα έπρεπε όλο αυτό το διάστημα να δοκιμαστούν διάφορα νέα συστήματα που ενσωματώνει ως το πρώτο της κλάσης του. Τους τελευταίους μήνες ολοκλήρωσε σειρά θαλάσσιων δοκιμών.

Το «αντιτορπιλικό του ενός δισ. λιρών», διαθέτει μεγάλη ισχύ πυρός και προηγμένη τεχνολογία ραντάρ . Θα αποπλεύσει από το Portsmouth την επόμενη Τετάρτη με πλήρωμα 190 ανδρών και γυναικών. Μέσω Σουέζ αναμένεται να φτάσει στον Κόλπο στα τέλη του μήνα, αντικαθιστώντας μια φρεγάτα.
www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου