Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Der Spiegel: "Η Ελλάδα καταστράφηκε, η Γερμανία ευεργετήθηκε από το ευρώ"


"Η Ελλάδα δεν ευνοήθηκε καθόλου από το ευρώ (μόνο 0,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας λόγω ευρώ), αλλά η Γερμανία ευεργετήθηκε από το ευρώ και από την κρίση στην ευρωζώνη τώρα".

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Der Spiegel, «Οι γείτονές μας μπορεί να υποφέρουν αλλά η ευρωπαϊκή κρίση δημιουργεί συνθήκες που ωφελούν την γερμανική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό και επεξηγεί: η Γερμανία χάρη στην κρίση απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών.

Σύμφωνα με το άρθρο  του Spiegel, «η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς  οι τράπεζες πληρώνουν για να την  δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό  στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους».
Και καταλήγει: «Η κρίση  ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβράδυνση  στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί που σχετίζονται με την κρίση, που ουσιαστικά ωφελούν τη χώρα σε αντίθεση με τους εταίρους της στην ευρωζώνη».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου