Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πώληση των εταιριών Εnerga και Hellas Power σε ρωσοαραβικό fund και τα χρέη 90.000.000 προς ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΗΕ

Οι εταιρείες Εnerga και Hellas Power πούλησαν τις μετοχές τους σε ρωσοαραβικό fund με την επωνυμία Worldwide Energy και με έδρα τη Σαουδική Αραβία ενώ έχουν χρέη τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τον ΔΕΣΜΗΕ.

Τι λεει η εκπρόσωπος των εταιρειών.

Το πολύ σοβαρό θέμα συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και το μείζον ζήτημα που προκύπτει είναι τι θα απογίνουν οι περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε παίρνουν ρεύμα από αυτές τις δύο εταιρείες σε περίπτωση που ο ΔΕΣΜΗΕ διακόψει τη δυνατότητα πραγματοποιησης συναλλαγών στην Εnerga και στην Hellas Power.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΑΕ (ΡΥΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΕWSIT H EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οπως δήλωσε η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου των δύο εταιρειών κυρία Γιώτα Χαραλαμπάκη "οι 200.000 πελάτες μας δεν.....

έχουν κανέναν λογο να ανησυχούν καθώς δε τίθεται θέμα διακοπής της ηλεκτροδότησής τους. Ουτε τους λέμε να επιστρέψουν στην ΔΕΗ, αυτά είναι όλα ψέματα. Το εαν θα επιστρέψει κάποιος πελάτης μας στη ΔΕΗ ή όχι είναι αποκλειστικά δική του απόφαση".

ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΣΜΗΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες τα χρέη τοσο προς τον ΔΕΣΜΗΕ όσο και προς την ΔΕΗ ανέρχονται στα 90 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να καταβληθούν εως την περασμένη Τρίτη, τα ποσά αυτά όμως αμφισβητούνται από τις εταιρείες Εnerga και Ηellas Power και όπως λέει η εκπρόσωπος τους γι΄αυτό δεν έγινε η αποπληρωμή του χρέους.

Το μόνο βέβαιο ειναι πως μαίνεται ένας ιδιότυπος πόλεμος στον τομέα της ενέργειας καθώς οι δύο αυτές εταιρείες εχουν κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή πίτα της ΔΕΗ.

Δυστυχώς ο δρόμος για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας προς όφελος των καταναλωτών είναι στρωμένος με αγκάθια οπως δείχνουν οι μέχρι τώρα επιχειρηματικές απόπειρες.

newsit

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου