Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία....παρκόμετρα στις πόρνες

Την ώρα που στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γίνεται τεράστια συζήτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, στο γερμανικό Βορρά σημειώνονται βήματα εκσυγχρονιστικής προόδου, καταπολεμώντας τα διαφυγόντα κέρδη από την πορνεία με τα «σεξόμετρα».Εκτός από την φορολόγηση των εσόδων, κάθε οίκος ανοχής που λειτουργεί στη Γερμανία πρέπει να πληρώνει ειδικά «νυχτερινά τέλη».
  Ωστόσο, οι αρχές στην πόλη της Βόννης έχουν κάνει κάτι πολύ πιο ευφάνταστο και επικερδές, για να πάρουν μερίδιο και από τα διαφυγόντα κέρδη της «νυχτερινής πιάτσας».
Έπειτα από μια σύντομη έρευνα διαπίστωσαν ότι στην πόλη εργάζονται κοντά στις 200 ιερόδουλες, ενώ κάθε βράδυ τουλάχιστον 20 από αυτές μπορούν να κάνουν πιάτσα σε κάποιο δρόμο.
Οπότε, πολύ έξυπνα…αναρωτήθηκαν «Γιατί δεν βγάζουμε κάτι και από αυτό;»
Και τότε ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης και η εφεύρεση μιας σημαντικής …οικονομικής καινοτομίας, η εγκατάσταση των «σεξόμετρων» σε όλη την πόλη.



 Στις περισσότερες χώρες του κόσμου η πορνεία είναι παράνομη και κοινωνικό ταμπού. Σε ορισμένα κράτη όπως η Γερμανία όμως, οι αρχές όχι μόνο έχουν νομιμοποιήσει πλήρως το επάγγελμα της πορνείας, αλλά έχουν καταφέρει να συλλέγουν και αξιοσέβαστα έσοδα από αυτό.
Τον περασμένο Αύγουστο η Βόννη εισήγαγε τα «σεξόμετρα» και από τότε έχει καταφέρει να αποκομίσει σημαντικά έσοδα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης.
H λειτουργία τους είναι απλή. Οι ιερόδουλες βάζουν 7 ευρώ στα μηχανήματα και τα μηχανήματα εκδίδουν εισιτήριο που τους δίνει την άδεια να δουλεύουν στους δρόμους από τις 20:15 το βράδυ μέχρι της 06:00 τα ξημερώματα.

imprecor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου