Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

FX Concepts: Ελλάδα, φύγε τώρα από το ευρώ – Μετά το PSI+ θα είσαστε μια μικρή επαρχία της Ευρωζώνης

Μη χάνεις άλλο χρόνο! Ο πρώτος που θα αποχωρήσει θα είναι και ο κερδισμένος!Δείτε τους Τούρκους που τα καταφέρνουν μια χαρά…

“Ελλάδα, φύγε από το ευρώ! Κάντο τώρα!” συστήνει με ανοικτή επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση ο John Taylor, ανώτατο στέλεχος της FX Concepts, ενός από τα μεγαλύτερα hegde funds που δραστηριοποιούνται στην αγορά συναλλάγματος παγκοσμίως. Κατά τον Taylor, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και πριν από 2 χρόνια, ήτοι το 2010, αλλά τότε δεν το έκανε και προτίμησε να ζητήσει βοήθεια, υπογράφοντας Μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

“Χάσατε τότε την ευκαιρία, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ… Μπορείτε και τώρα να το κάνετε”, δηλώνει ο Taylor. Ευρωζώνης. Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η Ελλάδα πρέπει εδώ και τώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, προτού ξεσπάσει μια νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.


“Κάθε μέρα που περνά, οι επενδυτές απογοητεύονται όλο και περισσότερο. Μη χάνετε άλλο χρόνο”, τονίζει εμφατικά το στέλεχος της FX Concepts.

Κατά τον Taylor, το πιο σημαντικό είναι να ερμηνευτούν οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel, ως πραγματικά έχουν και όχι όπως φαίνονται. Η Μerkel ξέρει ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, σημειώνει. “Ακόμη και οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό”, συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον Τaylor, η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) έχει πλέον καταστεί τοξική.

“Τώρα έχετε τον έλεγχο του χρέους σας, όπως κάθε πραγματική χώρα. Μετά το PSI+ θα είσαστε μια μόνο μικρή επαρχία εντός της Ευρωζώνης, χωρίς καμία ικανότητα να διαχειριστείτε το δημόσιο χρέος σας”, εκτιμά στη συνέχεια.

Και προσθέτει “Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων για το PSI+, μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης από την τρόικα, η Αθήνα θα είναι ανίσχυρη”.   

Κατά τον Τaylor, η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ θα είναι και η νικήτρια, καθώς οι πιέσεις αυτόματα θα στραφούν στις χώρες που έχουν παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.
“Έλληνες, κλείστε τα αυτιά της στη συνεχιζόμενη κακοφωνία των Ευρωπαίων που δεν σταματούν να τονίζουν πως η ζωή σας θα είναι πολύ χειρότερη εκτός Ευρωζώνης. Θα είσαστε ελεύθεροι ξανά και θα είσαστε εσείς υπεύθυνοι να επιλέξετε την πορεία σας”, προσθέτει.
“Μπορεί στην αρχή, να μοιάζει δύσκολο να σταθείτε εκτός ευρώ, αλλά σταδιακά η Ελλάδα θα καταστεί μια χώρα όπου θα μπορεί κανείς να μείνει. Η Τουρκία βρίσκεται εκτός Ευρώπης και τα καταφέρνει μια χαρά… Δείτε τη!”, καταλήγει ο Taylor. 

[www.bankingnews.gr]
 http://ellas2.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου