Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Opeth : Οι σύγχρονοι εκφραστές του progressive, doom metal έρχονται τον Μάρτη του 2012 στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, Block 33, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα 


 
Opeth με ολοφάνερες, βαθιές και αδιαμφισβήτητες ρίζες στο σκοτεινό ρομαντισμό του Σκανδιναβικού death, doom metal, με επιρροές από τους θεμελιωτές της hard rock σκηνής Sabbath, Purple & Zeppelin, επιδιώκουν ακατάπαυστα, εδώ και δύο δεκαετίες, την αισθητική εξέλιξη και τελειότητα και συνιστούν ένα ξεχωριστό μουσικό φαινόμενο.
Με τρελές δόσεις τεχνικής στις αποσκευές τους, από το 1995 που κυκλοφόρησε το πρώτο τους album (Orchid), δεν σταμάτησαν να πειραματίζονται , να εξελίσσονται, να εξερευνούν καινούργιους δρόμους, θεμελιώνοντας με τα έργα τους τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Μακρόσυρτες συνθέσεις, μεταλλικά riffs, ρυθμικές αλλαγές, απαράμιλλες μελωδίες, ακουστικά περάσματα που εναλλάσσονται σε απόλυτη ισορροπία με brutal death φωνητικά. Η μπάντα φαίνεται να υιοθετεί ετερόκλητα στοιχεία μεταξύ τους αλλά τελικά σε κάθε δουλειά βρίσκει τη χρυσή τομή και τα album είναι εντυπωσιακά ομοιογενή. Καθαρή μουσική απόλαυση!

Το Σεπτέμβρη, που μας πέρασε, κυκλοφόρησε το Heritage, το δέκατο album τους. 



Μέχρι τότε, μας είχαν «φωτίσει με εννιά αστέρια» - όπως οι ίδιοι τα απεικονίζουν στο εξώφυλλο του καινούργιου τους album -. Το ντεμπούτο τους έγινε με το Orchid που κατάφερε να ενσωματώσει μοναδικά death metal, black metal, prog rock και folk στοιχεία σε μακριές, λυπητερές συνθέσεις που σου κόβουν την ανάσα. Μετά ήρθε το Morningrise που το fanzine Lamentations of the Flame Princess ανακήρυξε σαν “τέλειο”. Ακολούθησε το My Arms, Your Hearse που το Μetal Storm αποκάλεσε “ένα ταξίδι στον παράδεισο”. Το concept album Still Life σημάδεψε την παραπέρα εξέλιξή τους, ενώ για το Blackwater Park το Village Voice τους συνέκρινε με τους King Crimson και το CMJ τους αποκάλεσε “μεταλλική ένωση των Pink Floyd με τους Beatles”. Στα δύο επόμενα, Deliverance και Damnation, o Dr.Jekyll και o Mr. Hyde συνεργάζονται αρμονικά και οι fans τα αντιλαμβάνονται σαν ένα διπλό album. Με την Roadrunner, την καινούργια τους δισκογραφική, έβγαλαν τα Ghost Reveries και Watershed και μας αιχμαλώτισαν ολοκληρωτικά.
Στο Heritage ο Mikael Akerfeld , τραγουδιστής, κιθαρίστας, στιχουργός, συνθέτης και αρχηγός του συγκροτήματος ξανασυνεργάζεται στη μίξη με τον μέντορά του Steven Wilson, ιθύνοντα νου των Porcupine Tree, μας παρουσιάζει μία αριστουργηματική δουλειά και οι Opeth καθιερώνονται σε ηγετική δύναμη στην prog metal σκηνή με βαθιές ρίζες στο death metal. Στο τελευταίο τους δημιούργημα είναι πιο προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι όσο ποτέ. Όπως και ο ίδιος ο Akerfeldt σχολιάζει “οι Opeth φτιάχνουν μουσική που οι ίδιοι θέλουν να ακούν…. με το Heritage αισθανόμαστε αναζωογονημένοι. Βρήκαμε έναν καινούργιο ήχο που θέλουμε να εξερευνήσουμε παραπάνω. Ας δούμε που θα μας οδηγήσει, που θα μας βγάλει…”
Οι Opeth είναι μία από τις πιο άρτιες και μεστές live band. Κάθε live τους είναι μία ακουστική απόλαυση! Θα ροκάρουμε μαζί τους όσο πιο δυνατά και βάρβαρα γίνεται το
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη
και την

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, στο Fuzz Club, στην Αθήνα

Current Lineup
Mikael Åkerfeldt, Guitars, Vocals
Martín Méndez, Bass
Martin Axenrot, Drums
Fredrik Åkesson, Guitar
Joakim Svalberg, Keys

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει άμεσα!
Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 30
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη MUSIC LAND
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr  

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.
VENUES INFO
FUZZ CLUB Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος
(Πειραιώς & Χαμοστέρνας)
Τηλ. 210 3450 817

BLOCK 33 26ης Οκτωβρίου 33
2310 533 533 


http://www.rockhard.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου