Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αργία της Κυριακής. Ποιος πραγματικά ωφελείται από την κατάργηση της?


Οι Κυριακές στην Ευρώπη.jpg

Ποιον συμφέρει να καταργηθεί η αργία της Κυριακής?? Την οικονομία??? Από εκεί περιμένουμε να ανακάμψει η ελληνική οικονομία?

Ας μην κοροϊδευόμαστε .Μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εταιρίες συμφέρει κάτι τέτοιο που μπορούν να σηκώσουν ένα επιπλέον κόστος μπροστά στα κέρδη που αναμένουν από μια τέτοια κίνηση..

Οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις θέλουν να καταργηθεί η αργία της Κυριακής στο βωμό του κέρδους. Μόνο αυτό τις ενδιαφέρει και μόνο για αυτές (τις πολυεθνικές) παίρνει η κυβέρνηση αυτά τα μέτρα, όχι για τους πολίτες, όχι για τη οικονομία. Τελείωσε το κουτόχορτο και δεν το τρώμε πλέον.


Οι ίδιοι εργαζόμενοι με τις ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ θα εργαστούν και την Κυριακή αν το ζητήσει ο εργοδότης -αφού θα του δίνει η πολιτεία το δικαίωμα- , χωρίς να μπορέσουν να αντιδράσουν και να ζητήσουν αυτά που δικαιούνται. Και όχι μόνο δεν θα αυξηθούν οι αποδοχές τους, αλλά θα χάσουν και τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ. Θα χάσουν και την μία μέρα την εβδομάδα που είχαν μέχρι σήμερα να ξεκουραστούν και να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους και -γιατί όχι- να πάνε και στην Εκκλησία αν το επιθυμούσαν.!

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί και το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας που είναι εργαζόμενοι, είναι παράλληλα και θρησκευόμενοι και επιθυμούν να πάνε στην Εκκλησία αυτή τη μέρα. Άσχετα με το ποιος συμφωνεί με αυτό και ποιος όχι, η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί και αυτό το δικαίωμα!

Από πότε όμως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων για να τα σεβαστεί? Η κυβέρνηση δείχνει και είναι ανίκανη να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά είναι πολύ ικανή στο να τους τα πετσοκόβει. Την ίδια ώρα που θέλουν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής ,παράλληλα θέλουν να απελευθερώσουν τις απολύσεις και διαρρέουν και την νέα εισαγόμενη "ευρεσιτεχνία" τα mini jobs μέσω των οποίων οι μισθοί θα κατέβουν σε επίπεδα 350 ευρώ!!!

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς άχρηστος κηφήνας πολιτικός από αυτούς που κυβερνούν, είναι ότι με την κίνηση αυτή, δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση στην οικονομία γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα βασικά πλέον.

Την στιγμή αυτή με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούνιο ,έχουμε ήδη αποπληθωρισμό 0,3% που όμως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη και όχι ότι έπεσαν οι τιμές, γιατί δεν έχουν πέσει οι τιμές, αλλά η κατανάλωση. Όποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό,  μπορεί να καταλάβει και πόσο έωλα είναι τα κυβερνητικά επιχειρήματα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτό το περίεργο μέτρο.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ένα ακόμα κεκτημένο δικαίωμα που θέλουν να καταστρατηγήσουν! Θα πλήξει κύρια τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις και θα ωφελήσει τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εταιρίες. Σιγά και μεθοδικά στο τέλος ο εργαζόμενος θα έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα, όπως ακριβώς οι δούλοι!!!

Αυτό επιδιώκουν. Να καταστήσουν την εργασία δουλεία, χωρίς δικαιώματα για τον εργαζόμενο, όπου ο νόμος θα υποστηρίζει το κέρδος των εταιριών και οι εργαζόμενοι θα είναι απλά αριθμοί που θα αυξομειώνονται κατά το δοκούν.

---

Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, είχε πει στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή "Ελεύθερος σκοπευτής" , ότι το θρήσκευμα αφαιρέθηκε από τις ταυτότητες όχι για εκσυχρονισμό και όλα τα άλλα που μας έλεγαν, επί Σημίτη, αλλά γιατί το ζητούσε το παγκόσμιο ισραηλιτικό συνέδριο. Αρχικά το είχαν ζητήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός με αντάλλαγμα την αθώωση του από το ειδικό δικαστήριο και αφού δεν βρήκαν ανταπόκριση περίμεναν και τελικά βρήκαν ευήκοα ώτα από τον κ. Σημίτη.  Αν αυτό ισχύει τότε μαντέψτε γιατί φαγώθηκε η κυβέρνηση να καταργήσει και την αργία της Κυριακής.....!


Greek Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου