Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Eurostat: Αύξηση χρέους 24.9 δις απο πέρυσι...

 Όπως φαίνεται από την πίνακα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα το Α΄ Τρίμηνο του 2012 είχε Χρέος 280,407 δισ.! Ενώ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, το Α΄ Τρίμηνο του 2013, το Χρέος εκτινάχθηκε στα 305,291 δισ.! Αύξηση Χρέους σχεδόν 24,9 ολόκληρα δισ. ευρώ! Δηλαδή παρά τα εξοντωτικά μέτρα, τα κουρέματα και την εγκληματική συνταγή της δήθεν διάσωσης της οικονομίας, η Κυβέρνηση με την πολιτική της Ύφεσης, ανέβασε το Χρέος 2 δισ. κάθε μήνα κατά μέσο όρο!

Ως προς ΑΕΠ, τα στοιχεία είναι το ίδιο τρομακτικά! Έτσι το Α΄ Τρίμηνο του 2012 το Χρέος αποτελούσε το 136,5% του ΑΕΠ, ενώ ένα χρόνο μετά, το Α΄ Τρίμηνο του 2013, το Χρέος αποτελεί πλέον το 160,5 % του ΑΕΠ, το οποίο έχει συρρικνωθεί τραγικά, με τη διπλή ευθύνη της Κυβέρνησης που το δέχεται και της Τρόικας που το ζητά, πέραν πάσης λογικής και μαθηματικής επιστήμης!Επομένως, η αύξηση του Χρέους ως προς ΑΕΠ, είναι από πέρυσι 24%!

Σε άλλες χώρες με τέτοια ακλόνητα στοιχεία της τραγικής αποτυχίας και του εμπαιγμού του λαού, Πρωθυπουργοί, Αντιπρόεδροι και Υπουργοί Οικονομικών τουλάχιστον θα είχαν παραιτηθεί από στοιχειώδη ευθιξία από τη μια και από την άλλη ως πράξη διεθνούς διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικής όπως αποδεικνύεται πολιτικής της Τρόικας στην "κατεχόμενη" Ελλάδα!
Χαρακτηριστικό όμως της τακτικής της Τρόικας, είναι ότι παρά την οικτρή αποτυχία του Προγράμματος, επιδιώκει για να διασωθεί στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, μόνο τον εντυπωσιασμό πλέον του "πρωτογενούς πλεονάσματος"... Δηλαδή την επίτευξη πάση θυσία, του εικονικού βέβαια "πρωτογενούς πλεονάσματος" στο τέλος του 2013, υποχρεώνοντας την Κυβέρνηση των αφελών Αθηνών, να επιβάλει μέσα στους επόμενους μήνες, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, 9 νέους μαζεμένους φόρους στον εξοντωμένο ήδη ελληνικό λαό!
Και εάν δεν τα εισπράξει η Κυβέρνηση, για να διασωθεί και αυτή μαζί με την Τρόικα, θα είναι αναγκασμένη να τα βρει με κάτι που δεν λένε ούτε στον ύπνο τους! Δηλαδή με άμεση φορολόγηση-κράτηση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο! Που τα πάει σχεδόν εξίσου χάλια λόγω της ίδιας ανόητης Συνταγής...
Όμως, όσο εμπαίζει τον λαό η Κυβέρνηση, άλλο τόσο τον εμπαίζει και ολόκληρη η Αντιπολίτευση, επειδή άλλη λύση από την παύση πληρωμών του Εξωτερικού Χρέους δεν υπάρχει! Όταν μάλιστα αυτό το Χρέος το συνθέτουν κατά 113,3% τα Δάνεια κυρίως της ...Τρόικας και μόλις κατά 46,8% ως προς ΑΕΠ τα Ελληνικά Ομόλογα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου