Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ρωσία - Πγδμ: Kατασκευή διακλάδωσης αγωγού φυσικού αερίου

Συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΠΓΔΜ, υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Νόβακ.
Στην υπογραφή της συμφωνίας παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας «Γκαζπρόμ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η διασύνδεση της ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα του και η υλοποίηση του έργου θα εξασφαλίσει την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας για μακρό χρονικό διάστημα και θα συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ρωσίας.


Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας χαιρέτισε τη δέσμευση της ΠΓΔΜ για τη διασύνδεση της στον αγωγό «South Stream» και σημείωσε ότι η σημερινή υπογραφή συμφωνίας είναι το αποτέλεσμα των ειλικρινών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

πηγή: SigmaLive
http://www.ellada-russia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου