Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada (?)

god-pradaΟ Β.Αλεξάκης απαντά στον Πειραιώς Σεραφείμ
(ή, Πως να απαντάτε στους γραφικούς)

Αξιότιμε Μητροπολίτη Πειραιώς, με ξαφνιάζει πράγματι το γεγονός ότι η ροζοσπαστική νεολαία, που γράφει παντού συνθήματα, αποφεύγει να εκφράζεται πάνω στους τοίχους των εκκλησιών.

Σε επιστολή σας της 21ης Ιουλίου (άργησα να τη διαβάσω γιατί έκανα διακοπές στην προσφιλή σας Τήνο) ισχυρίζεσθε ότι η επιείκεια των νέων είναι κατανοητή, δεδομένου ότι η Εκκλησία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που μοιράζει γεύματα στους φτωχούς, φτωχή κι αυτή, εφόσον έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο κράτος, και ότι έχει χύσει αίμα για την ελευθερία των Ελλήνων. Αλλά το Κατάρ, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δεν συνηθίζει να διαπραγματεύεται με φτωχούς.

 Τι συζήτησε εκεί ο κύριος αυτός; Μήπως την εκμετάλλευση των εκτάσεων που διαθέτετε στη Βουλιαγμένη; Αμφιβάλλω αν θα αρκούσε μια σελίδα αυτής της εφημερίδας για να δημοσιευθεί ο πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, ανοικοδόμητων εκτάσεων και κτηρίων σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις, γραφείων, ξενοδοχείων, βενζινάδικων, πάρκινγκ. Ακόμη και οι πλέον θεοσεβείς Ελληνες θα έμεναν άναυδοι ανακαλύπτονας τις διαστάσεις της επιχείρησής σας, διότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

 Παρά το γεγονός ότι εδώ και λίγο καιρό το κράτος φορολογεί τα κέρδη σας, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με άκρα ελαστικότητα απέναντί σας: δεν απαιτεί να κόβετε αποδείξεις για τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που εισπράττετε, όταν για παράδειγμα δίνετε μια ευλογία στο νεκροταφείο και τα οποία φυσικά δεν φορολογούνται, δεν σας έχει επιβάλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και επιπλέον μισθοδοτεί τους κληρικούς!

 Είσθε η μόνη μεγάλη εταιρεία που δεν πληρώνει καν το προσωπικό της! Οσο για τα γεύματα που μοιράζετε και που δεν κοστίζουν παρά 80 λεπτά το ένα, αυτά μάλλον οι σπόνσορές σας τα πληρώνουν παρά εσείς. Δεν αγνοώ ότι μερικοί παπάδες πήραν μέρος στον αγώνα του ’21, όμως η ηγεσία της Εκκλησίας δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εξέγερση των Ελλήνων. Υπήρξατε πάντα με το μέρος της εξουσίας, όποια κι αν ήταν αυτή. Δεν λησμονείτε ελπίζω ότι ευλογήσατε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν στον τόπο. Η σημερινή κρίση θα ήταν μια ευκαιρία να εξιλεωθείτε για τα αμαρτήματά σας. Αλλά δυστυχώς δεν έχετε μάθει να δίνετε, μόνο να παίρνετε.

Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada.

Μετά τιμής,
Βασίλης Αλεξάκης
Ελευθεροτυπία
http://roides.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου