Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Αρκάς...

Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία με την τέχνη των Κόμικς. Το μυστήριο που υπάρχει γύρω από το πραγματικό του όνομα έχει αναπτύξει μια έντονη φημολογία για το ποιος πραγματικά είναι ο Αρκάς.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι το πραγματικό του όνομα είναι Αντώνης Ευδαίμων γιατί με αυτό το όνομα υπέγραψε ένα κείμενο  σε ένα τεύχος της Βαβέλ το 1984, καθώς και την εικονογράφηση του διηγήματος «Ένα παιδί και ο σκύλος του» το 1985.Κάποιοι άλλοι λένε πως το πραγματικό του όνομα είναι  Άρης Καστρινός (ΑΡ.ΚΑΣ έτσι υπογράφει στα σκίτσα του) και ότι το πραγματικό του επάγγελμα είναι ψυχίατρος.
Έχει ακουστεί ακόμη και ότι το πραγματικό του όνομα είναι Χάρης Ρώμας (ναι ο γνωστός ηθοποιός)!Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.Το έρο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.
Όποιο και να είναι το όνομα που κρύβεται πίσω από το καλλιτεχνικό «Αρκάς» μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου.. πάρτε μια μικρή γεύση:
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου