Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Είχε ο Χίτλερ γιο και μάλιστα Γάλλο; (Σχόλιο...Πάντως το πιο πιθανό είναι να έχει κόρη που εργάζεται ως καγκελάριος...)


ImageΕίχε τελικά ο Χίτλερ ποτέ παιδί και μάλιστα γιο; Μια τέτοια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας το γαλλικό περιοδικό Le Point μέσα από νέα  στοιχεία που ισχυρίζεται πως έφερε στη δημοσιότητα.
Το φερόμενο ως το παιδί του Χίτλερ μάλιστα δεν ήταν καν Γερμανός, αλλά Γάλλος! 

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό ο Χίτλερ ο οποίος υπηρετούσε το 1917 με τον γερμανικό Στρατό στη Γαλλία, τον Ιούνιο του ίδιου έτους είχε συνάψει μια ερωτική σχέση με μια Γαλλίδα την Charlotte Lobjoie, τότε μόλις 16 ετών, όταν βρισκόταν την γαλλική πόλη Lille με άδεια, από το μέτωπο. Η σχέση αυτή κατέληξε με ένα γιό τον Jean-Marie Loret. Η σχέση αυτή δεν είχε συνέχεια. Ο Χίτλερ μετατέθηκε αλλού, και είναι άγνωστο εάν έμαθε ποτέ για το γιό, αν και όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό η Charlotte Lobjoie και ο Χίτλερ συνέχισαν για κάποιο διάστημα να διατηρούν επαφή μεταξύ τους.



Αν και ο Jean-Marie Loret γνώριζε πως πατέρας του ήταν κάποιος Γερμανός στρατιώτης εντούτοις αγνοούσε την ταυτότητά του. Η Charlotte Lobjoie έδωσε το γιό της για υιοθεσία σε μια άλλη οικογένεια τους Loret το 1930. 


Το πώς έμαθε ο ίδιος ότι ο πατέρας του μπορεί να ήταν ο Χίτλερ είναι άγνωστο, όταν όμως ο ίδιος είπε: «Για να μην περιπέσω σε κατάθλιψη δούλευα ασταμάτητα, ποτέ δεν πήγα διακοπές και δεν είχα κανένα χόμπι. Για 20 χρόνια δεν είχα πάει καθόλου στον κινηματογράφο».
Ο Loret άρχισε να ερευνά το παρελθόν του εξονυχιστικά προσλαμβάνοντας μέχρι και επιστήμονες ώστε να αποδειχθεί ή όχι ότι έχει την ίδια ομάδα αίματος ή τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με τον φερόμενο ως πατέρα του. 


ΗΥ ιστορία πάντως του υποτιθέμενου γιου του Χίτλερ δεν ήρθε για πρώτη φορά από το γαλλικό περιοδικό στη δημοσιότητα. Οι διάφορες φήμες για την πιθανότητα να είχε ο Χίτλερ γιό και μάλιστα Γάλλο, κυκλοφορούσαν ήδη από τη δεκαετία του ΄70 και μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο φερόμενος ως γιος είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο το 1981 με τον τίτλο «Το όνομα του πατέρα σου ήταν Χίτλερ». 


Μάλιστα και σαν από ειρωνεία της τύχης ο Loret πολέμησε τους Γερμανούς το Μάιο του 1940 υπερασπιζόμενος τη γραμμή Μαζινό ενώ αργότερα και κατά τη διάρκεια της κατοχής συμμετείχε και στη γαλλική αντίσταση κατά των Γερμανών. 


Υπάρχουν πάντως και αυτοί που αμφισβητούν την ιστορία ή το μύθο. Το 2008 ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean-Paul Mulders χρησιμοποίησε εξετάσεις DNA για να καταρρίψει τη συγκεκριμένη θεωρεία, ενώ οι αρκετοί στη Γαλλία είχαν αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό τους ισχυρισμούς του Loret. Συγγενείς πάντως του ίδιου –ο Loret απεβίωσε το 1985 σε ηλικία 67 ετών- θεωρούν πως οι αποδείξεις επαρκούν για να διεκδικήσουν δικαιώματα από το βιβλίο του Χίτλερ «Ο αγών μου» τα οποία φτάνουν τα 24 εκατ. ευρώ.

 
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου