Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ο καθρέφτης δεν λέει την αλήθεια! Φιλέλληνας… γιαλαντζί ο Νάιτζελ Φάρατζ!

«Νερό στ’ όνομά του» ήπιαν πολλοί Έλληνες μετά την υποστήριξη που δέχτηκαν από τον Βρετανό Ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον όσων συμπεριφέρονται στην Ελλάδα με τον τρόπο που το πράττουν οι φίλοι και εταίροι μας (θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και εισαγωγικά, όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν). Στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε, ελαφρά τη καρδία από ότι αποδεικνύεται, ως «φιλέλληνας» και αξιοποιήθηκε δεόντως στην προσπάθεια άρθρωσης αντιπολιτευτικού λόγου, όχι πάντα και του πιο κομψού, προς την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Φυσικά και δεν είμεθα αγνώμονες, καθώς οι φωνές που στηρίζουν την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνά σπανίζουν, αν και αυξάνονται συνεχώς, καθώς πολιτικοί και κοινωνίες αφυπνίζονται και αντιλαμβάνονται ότι η «μπόρα» θα μπορούσε εύκολα να τους πλήξει και αυτούς. Είναι όμως όσο φιλέλληνας φάνηκε ο Φάρατζ ή όχι; Πόσο φίλος θα μας φαινόταν εάν αληθεύουν οι κατηγορίες ότι κάποτε είχε αποκαλέσει την Ελλάδα ως «τριτοκοσμική χώρα» και αναφερθεί στους Έλληνες λέγοντας ότι… μοιάζουν με τους Πακιστανούς, αν και τους έβγαλαν… από το φούρνο λίγο νωρίτερα; (!!!)
Επίσης, ενδιαφέρον έχουν και σχόλια για την εν γένει προσωπικότητα του Νάιτζελ Φάρατζ τα οποία διακινούνται στα βρετανικά μπλογκ. Ο Ευρωβουλευτής περιγράφεται ως πανηδονιστής, μέθυσος, φιλάργυρος, και παντελώς αμοραλιστής!

Φέρεται ότι κίνητρο για το φιλελληνικό του ξέσπασμα ήταν το μένος του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία βέβαια… σιτίζεται και έχει κατακλέψει, εάν πιστέψουμε τις καταγγελίες που τον θέλουν να έχει υπεξαιρέσει το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ καταθέτοντας δικαιολογητικά για ψευδή οδοιπορικά έξοδα για δουλειές δήθεν της ΕΕ και επιδόματα συμβουλίων κ.λπ. ενώ αυτός τα ξόδεψε σε ταξίδια και… ασωτίες! Τα χρήματα τα κατέθεσε όχι σε κάποια τράπεζα στο… Σίτι ή έστω κάποια άλλη ευρωπαϊκή, αλλά φέρεται να τα μετέφερε σε εξωτικό νησί – φορολογικό παράδεισο.

Στις γενικές βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία το 2010, ήρθε τρίτος σε ψήφους στην εκλογική του περιφέρεια και δεν εξελέγη βουλευτής αφού δεν πέτυχε να εκθρονίσει τον βουλευτή Τζον Μπέρκοου από την έδρα του αλλά πέτυχε να καταλάβει την προεδρία του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) μετά την παραίτηση του προκατόχου του Λόρδου Πήρσον, μαρκησίου του Ράνοχ, αφού φρόντισε να τον κατασυκοφαντήσει.

Όσο για «πόθεν έσχες» ούτε λόγος, αρνείται να δώσει λογαριασμό… για λογαριασμούς, πόσα χρήματα έχει και πως τα απέκτησε. Επίσης αρνείται να δώσει λόγο για κάτι χρήματα από τις καταθέσεις του κόμματος UKIP τα οποία «έκαναν φτερά».
Ο Νάϊτζελ Φάρατζ κατηγορείται όμως και για ρατσισμό! Κάποτε φέρεται να ανέφερε ότι η διαφορά ενός κουβά με ακαθαρσίες κι ενός μαύρου… είναι ο κουβάς, ενώ από τη στιγμή που επαίνεσε δημοσίως τον ψυχοπαθή δολοφόνο της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, μπορεί να θεωρηθεί και ως δεδηλωμένος φορέας φασιστικών αντιλήψεων.

Και για κατάληξη, ο τύπος είχε αναφερθεί στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρο της ΕΕ λέγοντας ότι είναι «βρεγμένη πατσαβούρα» (wet rag) με αποτέλεσμα να δεχθεί επίσημη… επίπληξη! Σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι του! Καταπληκτικός!
ΠΗΓΗ 
 http://enwmeniellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου