Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Liberation: «οι ακριβοπληρωμένοι Έλληνες βουλευτές»


Τον απόλυτο θυμό των πολιτών στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται δικαιολογεί η Γαλλική εφημερίδα Liberation, καθώς όπως αναφέρει οι βουλευτές στην Ελλάδα όχι μόνο αμείβονται καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε μείωση των μισθών τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι Έλληνες βουλευτές «αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους», τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ενώ παράλληλα παραθέτει τους μισθούς Ευρωπαίων βουλευτών σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, κάνοντας λόγο για μικρότερους μισθούς χωρίς άλλα επιπλέον προνόμια.

Η Γαλλική εφημερίδα, αναφερόμενη στο πόθεν έσχες των βουλευτών, σημειώνει ότι αν και πολλοί πολιτικοί δεν εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα εύποροι, ωστόσο έχουν πλούσιους συζύγους και συγγενείς, αφήνοντας αιχμές, ιδιαίτερα για τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΣΥ, ενώ μέσα σε αυτούς τοποθετούν και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Ξέρετε ότι οι 300 της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερα πληρωμένους στην Ευρώπη; Ότι αρνούνται να δεχτούν μειώσεις των αμοιβών τους τη ίδια στιγμή που δε διστάζουν να πετσοκόψουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους; Πολύ ιδιάζουσα αίσθηση αλληλεγγύης».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος οι έλληνες βουλευτές είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, έχοντας και πολλά προνόμια ενώ όσον αφορά το πόθεν έσχες τους είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εύπορους συζύγους και συγγενείς. «Ευτυχής αυτός που, ως Έλλην βουλευτής, συμμετέχει στο πλιάτσικο», είναι η πιο χαρακτηριστική φράση του κειμένου στο ιστολόγιο της Liberation.Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μέση καθαρή αμοιβή ενός Έλληνα βουλευτή ξεπερνά τα 8.500 ευρώ το μήνα.


Κλείνοντας το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν “κλέφτες” περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος».

 http://www.koutipandoras.gr
 http://enwmeniellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου