Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Telegraph: Να ανασταλεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα


Σε μια άκρως εξοργιστική ανάρτηση προέβη σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph , η οποία δημοσίευσε κείμενο-τοποθέτηση του οικονομικού σχολιαστή Τζέρεμι Γουόρνερ, με τίτλο «Η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλει τοποτηρητή στην Ελλάδα».

Στο κείμενο ο συντάκτης αναφέρει πως μόνο μέσω της «γερμανοποίησης» θα μπορέσει η χώρα μας να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης ενώ θεωρεί γελοίες τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων περί αυστηρότητας των μέτρων λέγοντας πως«αυτές οι χώρες θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, θέλουν δημοσιονομικές μεταφορές και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (ευγενικός όρος για την ελεημοσύνη), αλλά θέλουν επίσης άδεια διαρκείας για να πράττουν ό,τι θέλουν».

Η σκληρή γλώσσα του Γουόρνερ ωστόσο δε μένει εκεί και συνεχίζει με ακόμη πιο κυνικά επιχειρήματα τονίζοντας πως «η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει στο ενιαίο νόμισμα και έκτοτε έχει επανειλημμένα αθετήσει τις υποσχέσεις της. Αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, όπως περιέργως κατά την άποψή μου φαίνεται, τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπακούσει στους κανόνες».
Ο Βρετανός αναλυτής πάντως διευκρινίζει πως δε μιλά για την ύπαρξη gauleiter… Πάλι καλά δηλαδή γιατί όποιος διάβασε το κείμενο, παραλίγο να νομίσει πως θα στείλουν και δύναμη κατοχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου