Επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ... όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Και θέλουμε τη στήριξη της Ρωσίας, όπως θέλουμε και τη στήριξη της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας στο ΔΝΤ ... και για να υπάρξει το πρόγραμμα (στήριξης της Ελλάδας), για να μετέχει το ΔΝΤ, πρέπει στο διοικητικό του συμβούλιο να ψηφίζουν θετικά εκπρόσωποι 24 διαφορετικών περιφερειών του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ.
Ωστόσο παρά τις «επιθυμίες» περί ανεπτυγμένων διεθνών σχέσεων που θα ήθελε ο κ. Βενιζέλος, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.
Και αυτά τα επιβεβαίωνει εμμέσως πλην σαφώς, δίνοντας μόλις προχθές, σχετική συνέντευξη στα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης στο πρακτορείο ITAR-TASS, ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην συνέχεια οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν χώρες BRICs [1] που θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο πραγματικά ιδιαίτερο ρόλο – σε αναλογία με τους Ευρωπαϊκούς οι οποίοι έχουν αρκετούς πόρους για να λύσουν από μόνοι τους τα προβλήματα τους», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Και συνεχίζοντας συμπλήρωσε.. «Η σημερινή κρίση στην Ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα... Το πρόβλημα χρέους είναι μεν το αποτέλεσμα έλλειψης σωστής δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξακολουθεί όμως να είναι περισσότερο πολιτικό παρά οικονομικό...
Διότι η Ελληνική οικονομία, αποτελεί μόνο το 2% του συνολικού Ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Και αν ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα της Ευρώπης θα μπορούσε να είχε λυθεί πολύ εύκολα. Ωστόσο το πρόβλημα είναι συνολικότερο εφόσον έχουμε και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με υπερπολλαπλάσιο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος...
Για αυτό και είναι κατεξοχήν πολιτικό το ζήτημα. Θα έπρεπε η Ευρώπη ήδη να έχει συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να σηκώσει στους ώμους της, χώρες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό απαιτεί πολιτικό θάρρος...
Στην πράξη ερμηνεύοντας τις τελευταίες δηλώσεις Πούτιν, η Ρωσία ανακοινώνει λέγοντας: Δεν πρόκειται -παρά τις επιθυμίες Βενιζέλου που είναι για εσωτερική κατανάλωση- να στηρίξουμε με αυτές τις προϋποθέσεις ένα καθαρά ευρωπαϊκό πολιτικό πρόβλημα. Και αυτή είναι η κοινή πεποίθηση των Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας.
HellasOnTheWeb.Org
[1] BRIC, Ακρωνύμια απο τα αρχικά των κρατών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, διαφορετικά και γνωστή ως ομάδα των 4 μεγάλων.
(Σχόλιο...Αρκετά με τις βλακείες εσωτερικής κατανάλωσης για αμνοερίφια...Σας ''πήρε γραμμή'' ο Πούτιν και προλαμβάνει τυχόν ανόητες και αναιδέστατες σαχλαμπούρδες... )