Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

SOS εκπέμπουν τα ασφαλιστικά ταμεία για το "κούρεμα" - "Πουλήστε περιουσία", λέει η κυβέρνηση!


 
 
 


Image
O επιπτώσεις του «κουρέματος» για τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να είναι μη αναστρέψιμες, καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων δείχνουν η αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι οργανισμοί αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ. Οι οργανισμοί έχουν τοποθετήσει απευθείας σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ περί τα 17 δισ. ευρώ είναι τοποθετημένα από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα μέσω του "Ειδικού Κεφαλαίου". 
.
Επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων προειδοποιούν ότι, αν δεν υπάρξει πρόνοια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του "κουρέματος", τότε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, με επιπτώσεις τόσο στις συντάξεις όσο και στις παροχές υγείας.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Ηλίας Πλασκοβίτης, υποστηρίζει ότι όσα ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν τις συντάξεις, μετά το μεγάλο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πώληση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, έστω κι αν η εξαίρεση των ταμείων από το κούρεμα είναι ακόμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. 

"Σε μια δύσκολη ώρα, ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων. Πιθανότατα κάποια περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ρευστοποιηθούν για να συμπληρώσουν τις ανάγκες για καταβολή συντάξεων" είπε ο γ.γ., επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορισμένα ταμεία θα πρέπει να κινηθούν άμεσα!
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr