Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Meir Dagan: «Σκεφτείτε καλά τι πάμε να κάνουμε»

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισραηλινής YNETNEWS ο πρώην επικεφαλής των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Mossad) Meir Dagan, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θα απειληθεί η σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Meir Dagan τάσσεται ανοιχτά κατά της όποιας επιχείρησης εναντίον του Ιράν. Πριν μερικούς μήνες μιλώντας στη λέσχη βιομηχάνων και επιχειρηματιών του Τελ Αβίβ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε καλά την επόμενη μέρα». Η Ισραηλινή κυβέρνηση τότε προσπάθησε με κάθε τρόπο η συγκεκριμένη δήλωση να μην διαρρεύσει στον Ισραηλινό Τύπο, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση προχθές σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επισήμανε ότι σαφέστατα το Ιράν αποτελεί παγκόσμια απειλή και ότι μία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του δεν μπορεί ούτε να αποκλειστεί αλλά και ούτε να μην τεθεί στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων. Εντούτοις διευκρίνισε: "αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως η ύστατη λύση". Ολοκληρώνοντας υπενθύμισε ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου αποτελεί έναν επιπλέον κίνδυνο για το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Ιράν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου