Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θα φάνε τα λεφτά της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας;


Τον κύριο Αρναουτάκη τον διάβασα στο energypress.  Ο κύριος Αρναουτάκης είναι ο κλασσικός Πράσινος.   Γεμάτος λέξεις που έχουν μάθει στα επιδοτούμενα σεμινάρια όλοι οι "φορείς" της Τοπικής Αυτοδιοίκηση:  Πράσινη Ανάπτυξη, πνοή, ολοκληρωμένες δράσεις, βιώσιμη ανάπτυξη, πολυκεντρική ανάπτυξη, πόλοι δυναμικής οικονομικής ολοκλήρωσης... (σιγά, θα ...πάθουμε από την πολλή Ανάπτυξη)

Ερμηνεύστε αυτό:   "Πολυλειτουργικότητα της γεωργίας. Σύμφωνα με τον όρο της πολυλειτουργικότητας οι αγρότες δεν θα πρέπει να «αποζημιώνονται» μόνο για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων αλλά και για την προσφορά δημόσιων αγαθών όπως το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά. Μεριμνώντας παράλληλα για τον μετασχηματισμό των εν λόγω δημόσιων αγαθών σε οικονομική δραστηριότητα - στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης – και θέσεων απασχόλησης"

Τα μαργαριτάρια τα βρήκα εδώ.

Ίσως οι ψηφοφόροι του να καταλαβαίνουν τι εννοεί, και να τον ρωτήσουν να τους εξηγήσει γιατί μετά την πρώτη αύξηση στο ρεύμα κατά 10%, θα πάει πάνω άλλα 240% (κατά την McKinsey).

Και ο κύριος Λεμπιδάκης;  Ιδιοκτήτης αιολικού "πάρκου" στην Ανατολική Κρήτη. Μέρος της αύξησης του 10% της ΔΕΗ και των σωρευμένων ζημιών στον ΔΕΣΜΗΕ πήγε στην τσέπη του κυρίου Λεμπιδάκη.

Και θα βάλει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα λεφτά και για άλλα αιολικά;  Να το δούνε αυτό οι μέτοχοι και οι αποταμιευτές... Τα δάνεια για ΑΠΕ είναι μελλοντικές ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ.   Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται και επειδή είναι υποχρεωτική η αγορά του τυχαίου ρεύματος που παράγουν σε φουσκωμένες τιμές.  Σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι επιδοτήσεις μέσω ταριφών ή φοροαπαλλαγών κόπηκαν και κόβονται. Κάν'τε τα κουμάντα σας στα δάνεια που θα δώσετε για μαϊμουνιές.

Όλα τα αιολικά και όλα τα φωτοβολταϊκά της Κρήτης και της Ελλάδας και της Μεσογείου, δεν φτάνουν ούτε για ένα χειρουργείο στο Βενιζέλειο. Όλα τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά της Κρήτης δεν θα υποκαταστήσουν ούτε μία θερμική μονάδα.  Να δείτε κοπέλια το παράδειγμα από τα νησιά Falklands, αν σας λένε οι Παπαγάλοι ότι θα μειώσετε κατανάλωση πετρελαίου.   Και ας ρωτήσει ο κύριος Λεμπιδάκης (που τόσο κόσμο ξέρει) 2-3 βιομηχανίες στο Ηράκλειο, εάν θέλουν να αγοράζουν αυτές το αιολικό και το φωτοβολταϊκό ρεύμα.

Την είδηση, την είδα εδώ.
 http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου