Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί διακόπηκε η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9

Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου και ημέρα Πέμπτη, οι ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει "υπόδειξη" αλλαγής πλεύσης. 
Σύμφωνα μ' αυτήν επιτρέπεται η κριτική και μάλιστα αμείλικτη στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα, αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού το μνημόνιο πρέπει να "περάσει" οπωσδήποτε. Η "γραμμή" που δόθηκε ήταν απολύτως σαφής: "πολύ κακό το νέο μνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε δεν έχουμε άλλη λύση".

Παρά την "άνωθεν υπόδειξη" η Εκπομπή ΑΕ εξέπεμψε κανονικά την Πέμπτη 9/2 αψηφώντας την νέα "γραμμή". Κατόπιν τούτου στάθηκε αδύνατη η συνέχιση της συνεργασίας διότι, όχι μόνο δεν δεχόμαστε "άνωθεν υποδείξεις", αλλά ούτε πρόκειται να υποκύψουμε στο καθεστώς της νέας κατοχής στα ΜΜΕ και στην χώρα. Οι συντελεστές της εκπομπής ανανέωσαν το ραντεβού με το κοινό τους και το σύνολο του ελληνικού λαού την Κυριακή 12/2 στις 5:00 μμ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή). Θα είμαστε όλοι εκεί.

10/9/2012
Δημήτρης Καζάκης
 http://dimitriskazakis.blogspot.com/

Ας δούμε λίγο  τώρα το who is who του κ. Κοντομηνά  που  ήθελε  να κατασκευάσει  ένα  ΜΜΕ στα πρότυπα της Νέας Εποχής  (πάρε κόσμε  "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω"):

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυττού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, στην οποία παραμένει Πρόεδρος του Ομίλου.
Πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:
  • την τράπεζα Interbank (στο μεταξύ εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την EFG Eurobank)
  • την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic)
  • την Ευρωκλινική Αθηνών
  • την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millenium Bank)
  • το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων Interjet
  • την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm
  • για το διάστημα 1998-2001 ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης
  • το 33% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ραδιοφωνικού Alpha (το υπόλοιπο 66% κατέχει ο όμιλος RTL)
  • τις κινηματογραφικές αίθουσές Village Roadshow Greece
Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»[1] από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.
Το 2005 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία ομογενών της Νοτίου Αφρικής που υποστηρίζουν ότι τους εξαπάτησε. Στις 29 Απριλίου 2010 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα[2].
(el.wikipedia.org )

Οι πραγματικοί απατεώνες και τα αρχιλαμόγια που καταλήστευσαν (και συνεχίζουν να καταληστεύουν) το δημόσιο, κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ανενόχλητοι. Μάλιστα, φροντίζουν να καλύπτουν επαρκώς τις βρωμιές τους, αφού ούτε τα δημοσιογραφικά φερέφωνα ασχολούνται μαζί τους, ούτε φυσικά οι πολιτικοί: Ένας τέτοιος...


"έντιμος" άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς, πρώην και κατά πάσα πιθανότητα ξανά ιδιοκτήτης του ελεεινού Άλφα, που πρωτοστατεί στο "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου, υβρίζοντας ελεεινά όχι μόνο τον....
Γέροντα Εφραίμ, τη Μονή και το Άγιον Όρος, αλλά ακόμα και την Παναγία!

Είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε ως εκβιασμός στον Ρουσόπουλο, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή ο ισχυρός άνδρας της Ιντεραμέρικαν. Τι άλλο συνέβη όμως από τότε και πώς αντέδρασε η "δικαιοσύνη" στις κομπίνες Κοντομηνά; Το παρακάτω άρθρο δίνει μια καλή εικόνα:

Ελεύθερος με εγγύηση €300.000 ο Δημήτρης Κοντομηνάς και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Με μια πικρή γεύση θλίψης η Ασφαλιστική Αγορά μαθαίνει οτι και ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται υπόλογος στον Α’ Ανακριτή που εξετάζει την υπόθεση της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση €300.000 και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Η εξέλιξη της ιστορία του Δημήτρη Κοντομηνά έχει ως εξής: Στις 5 Δεκεμβρίου 2009, απαλλάχτηκε με βούλευμα από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για παράνομη άντληση Κεφαλαίων από Ελληνογερμανούς, για Επενδυτικούς λόγους και για τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του για Ελλείμματα Αποθεμάτων στην Interamerican. O εισαγγελέας Αθανασίου είχε εισηγηθεί πριν από 4 περίπου χρόνια την απαλλαγή του Δημήτρη Κοντομηνά λόγω μη επαρκών στοιχείων, ωστόσο ο εισαγγελέας εφετών δεν δέχτηκε την εισήγησή του και ανέθεσε στην Εισαγγελέα Εφετών Ξ. Δημητρίου να επανεξετάσει την υπόθεση και να βγάλει το πόρισμά της. Το πόρισμα της Εισαγγελέως Ξ. Δημητρίου ήταν αρνητικό για την απαλλαγή του ΔΚ και ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης από τον Α’ Ανακριτή. Αυτά συνέβησαν το Φθινώπορο του 2007, δυόμισι χρόνια πριν. Γιατί καθυστέρησε η υπόθεση δυόμισι χρόνια, είναι ένα καλό ερώτημα που δεν απαντήθηκε από κανέναν. Οι αναγνώστες, ωστόσο, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι κατηγορίες για τις οποίες του επεβλήθη Εγγύηση €300.000 και απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα αφορούν τις καταχρήσεις των Κεφαλαίων των ομογενών από τη Νότια Αφρική. Κατηγορούμεοι είναι τέσσερις: Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, Γιώργος Ψαρράς, Γ. Πετς και Χαράλαμπος Βατικιώτης.Τα προβλήματα του Δ. Κοντομηνά, εξάλλου δεν περιορίζονται σε αυτές τις κατηγορίες. Εκκρεμούν σε βάρος του καταγγελίες απο την Εφορία για τις αυξήσεις κεφαλαίων “υπερ το άρτιον” που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, τόσο για τα δικά του ποσοστά, όσο και για τα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γιώργος Ψαρράς. Αυτές οι αυξήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από ένα μέτοχο για λογαριασμό άλλων μετόχων, όμως η Εφορία τις λογίζει ως “Δωρεές” που φορολογούνται με 40%! Αυτές οι υποχρεώσεις δεν δηλώθηκαν στην Εφορία και οι απώλειες των δημοσίων εσόδων από αυτές της πράξεις ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πέρα των προσαυξήσεων των προστίμων. Εκκρεμούν επίσης και άλλες Αγωγές και Μηνύσεις του Β. Τσοτσορού σε βάρος του Δ. Κοντομηνά ο οποίος τον κατηγορεί για σωρεία παράνομων πράξεων.

http://www.insurancedaily.gr


 
tvxs.gr/node/83798
Εμπλοκή Κοντομηνά στο σκάνδαλο της Magyar Telekom καταγγέλλει «Transparency International – Macedonia» (Διεθνής Διαφάνεια), σύμφωνα με την εφημερίδα της ΠΓΔΜ, Utrinski Vesnik. Η εφημερίδα Utrinski Vesnik είχε καταγγείλει ότι οι πολιτικοί της ΠΓΔΜ δωροδοκήθηκαν μέσω εταιρείας Έλληνα διαμεσολαβητή. Η Πρόεδρος της «Transparency International – Macedonia» Σλάγκιανα Τάσεβα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι ο εσωτερικός έλεγχος της Magyar Telekom καθώς και σχετική έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η υπόθεση περιλαμβάνει τον τότε CEO της Magyar Telekom, Elek Straub, τον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά καθώς και πολιτικούς αξιωματούχους από τη χώρα.
 
  http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/02/blog-post_4266.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου