Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Αντεπίθεση Άρχισε!

Γράφει ο Δευκαλίων
Θα προσπαθήσουμε σήμερα να προσεγγίσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI+ στην εγχώρια πολιτικοοικονομική πραγματικότητα και στη διεθνή οικονομική συγκυρία.
Θα ξεκινήσουμε από την υπό διαπραγμάτευση νέα δανειακή σύμβαση έως αυτή την στιγμή, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες πηγές. Όπως είχαμε πει εδώ και καιρό η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης ήταν λογικό προαπαιτούμενο προκειμένου να ανακοινωθεί και υλοποιηθεί η συμφωνία για το PSI+. Όπως επίσης είχαμε προβλέψει εδώ και πολύ καιρό, με δέλεαρ το περιβόητο «κούρεμα» του Χρέους μέσω της διαδικασίας του PSI+ κατά 100 δις ευρώ θα επιβάλλονταν στον λαό μας μέσω της νέας δανειακής σύμβασης τα πλέον επαχθή βάρβαρα και δυσβάστακτα μέτρα στα εισοδήματα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.

 
Όμως η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων είναι η χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και εξηγούμαστε. Όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις άντεξαν την πτώση του τζίρου που καταγράφηκε το 2011 με την προσδοκία να αντιστραφεί η πτωτική τάση το 2012, βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που προκαλούν τα νέα μέτρα, υπό διαπραγμάτευση και ανακοίνωση, μείωσης των εισοδημάτων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.
Πολύ απλά… Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που άντεξαν σφίγγοντας τα δόντια την υφεσιακή λαίλαπα του 2011, ελπίζοντας να υπάρξει ανάσχεση και αντιστροφή της πτωτικής τάσης το 2012, βλέπουν τώρα ότι έκαναν ένα τραγικό λάθος. Ήδη από τον πρώτο μήνα του 2012 η πτώση του τζίρου είναι δραματική, ενώ τα νέα εισπρακτικά μέτρα της υπό ανακοίνωση δανειακής σύμβασης είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνουν αυτή την δραματική πτώση του τζίρου. Με δύο κουβέντες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται πλέον στην καταστροφή. Κατά συνέπεια τα φορολογικά έσοδα θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο οδηγώντας σε πλήρη εκτροπή τον μνημονιακό σχεδιασμό της νέας δανειακής σύμβασης. Σε αυτή τη βέβαια εξέλιξη καθίσταται αναγκαία η υιοθέτηση νέων ακόμα επαχθέστερων και δυσβάστακτων μέτρων.
Όμως τα νέα δυσβάστακτα και βάρβαρα μέτρα νομοτελειακά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο το...
αντί-μνημονιακό μέτωπο. Οι συνθήκες για την δημιουργία ενός νέου εθνικοαπελευθερωτικής λογικής πατριωτισμού καθημερινά ωριμάζουν. Η ώρα της τελικής μάχης με τους όρους και τις συνθήκες που θα επιλέξουν οι αντί-μνημονιακές δυνάμεις πλησιάζει.


Αναλόγως ολέθρια με τα αποτελέσματα της δανειακής σύμβασης στο εσωτερικό είναι και τα αποτελέσματα του PSI+ στο εξωτερικό. Η αποδοχή από τους κατόχους Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων του «κουρέματος» των ομολόγων που επιβάλει το PSI+, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εθελοντική. Η μη πληρωμή των CDS που μεθοδεύει ο ISDA σε συνδυασμό με την υποχρεωτική συμμετοχή στο Ελληνικό PSI+ είναι βέβαιο ότι θα τινάξει στον αέρα την Ευρωπαϊκή Αγορά Ομολόγων.
Τι σημαίνει αυτό; Εκτόξευση των επιτοκίων με τα οποία δανείζονται οι περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ. Ήτοι τέρμα τα φθηνά επιτόκια για τις περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ. Το παραπάνω αναπόφευκτο δεδομένο σε συνδυασμό με την επικείμενη ύφεση είναι καταστροφικός συνδυασμός για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Προσέξτε τον ιστορικό συγχρονισμό όλων των παραπάνω. Ακριβώς την ίδια εποχή (κάπου στο επόμενο Φθινόπωρο-Χειμώνα) που στην Ελλάδα για μία ακόμα φορά οι φίλο-μνημονιακές πολιτικές θα αποτυγχάνουν, ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα καλούνται να αποδεχθούν μνημονιακής λογικής σκληρά και απάνθρωπα περιοριστικά μέτρα.
Όλοι κατανοούμε ότι σε εκείνη την χρονική στιγμή, στη μεν Ελλάδα η σύγκρουση μεταξύ των φίλο-μνημονιακών και των πατριωτικών δυνάμεων για την αποτροπή νέων εισπρακτικών μέτρων θα είναι σκληρή, στη δε Ευρώπη κανένας ευρωπαίος δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα να εφαρμοστεί πάνω του η αποτυχημένη Ελληνική Συνταγή.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του ανθρώπινου πολιτισμού και των δυνάμεων της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας επίκειται. Όμως τώρα η ώρα πραγματικά φτάνει: η Αντεπίθεση Άρχισε!
 http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου