Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τα €410.000 είναι σκάνδαλο –Ενώ τα €3.7 εκατομμύρια (της εκκλησίας) δεν ήταν ποτέ σκάνδαλο…

Άλλο η Γαλλία κι άλλο η Ελλάδα της γενικευμένης Ομερτά

Στις 5.8.13 πήρε το μάτι μου τη δημοσίευση της Ήρας Φελουκατζή για τις… Εξωφρενικές δαπάνες για μια ιστοσελίδα  του  ζεύγους Σαρκοζί.

Πράγματι, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το θέμα έχει προκαλέσει πάταγο στη Γαλλία, και τα γαλλικά ΜΜΕ δεν χαρίστηκαν σε κανέναν, και:

Η Κάρλα Μπρούνι δέχεται πολύ επικριτικά σχόλια για τις «εξωφρενικές» κρατικές δαπάνες που χορηγήθηκαν στην άλλοτε «πρώτη κυρία της Γαλλίας» για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του φιλανθρωπικού της ιδρύματος. Η ανακοίνωση του γαλλικού Eλεγκτικού Συνεδρίου ότι η δημιουργία της ιστοσελίδας κόστισε 410.000 ευρώ προκάλεσε ερωτήματα. Πολυάριθμα άρθρα δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο με καταγγελίες ότι το ποσό είναι υπερβολικό για μια τέτοια υπηρεσία. Ενας ειδικός στο λανσάρισμα βιντεοπαιχνιδιών στο Ιντερνετ, ο Νικολά Μπουσκιέ, είχε την ιδέα να μαζέψει υπογραφές διαμαρτυρίας στο blog του Change.org, ζητώντας από την Κάρλα Μπρούνι να καταβάλει το ποσό των 410. 000 ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μία εβδομάδα αργότερα, είχε συγκεντρώσει περίπου 90.000 υπογραφές.

Εδώ στη χώρα μας μελαγχολεί κανείς όταν (ΌΛΟΙ!) πολιτικά κόμματα, «ενεργοί πολίτες», η Αριστερά του μελλοντικού παραδείσου –ΌΛΟΙ θεώρησαν αμελητέο το γεγονός την ανάρτηση του ιστολογίου μας στις 21.04.13:

Το ποσό των 3.737.000 ευρώ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη ιστοσελίδας-πλατφόρμας για την οργάνωση του Εθελοντισμού.



Σύμφωνα με εύστοχο σχόλιο στο Twitter, προφανώς αυτό το site θα κάνει… παπάδες!

Το σκανδαλώδες αυτό έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή τηλεματικού κέντρου αξίας 594.327,40 ευρώ καθώς και υποέργα για την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας οργάνωσης με προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή σκοπός του έργου είναι η «μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο».

Αυτή η Ελλάδα πρέπει άμεσα να τελειώνει.

http://roides.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου